Hlavní obsah

Politická kampaň na stránkách pro dospělé, sebevražda kvůli Instagramu a Simpsonovi předpověděli Hru o trůny

Den očima Valérie Dvořákové.Video: Valérie Dvořáková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události dne 15. května vybírala redaktorka Valérie Dvořáková.

Článek

Aukční síň v New Yorku vydražila obraz Clauda Moneta za rekordní částku. Obraz francouzského impresionisty získal kupec za 110 milionu dolarů, což je v přepočtu přes 2,5 miliardy korun. Jedná se o nejvyšší částku, za kterou bylo jakékoli Monetovo dílo prodáno. Poprvé také cena přesáhla více než sto milionů dolarů. Vydraženou olejomalbu s názvem Kupky sena umělec dokončil v roce 1890.

Britské televize častěji informují o koťátkách než o změně klimatu. Vyplývá to z analýzy Britské akademie filmového a televizního umění. Ta zpracovala titulky nezpravodajských programů čtyř britských televizí v letech 2017 až 2018. Ukázalo se, že změna klimatu není v programech prioritou. Objevila se až na šestém místě. Nejčastěji se naopak televize zmiňovali o brexitu, dortech nebo o kočkách.

Šestnáctiletá dívka z Malajsie zřejmě spáchala sebevraždu kvůli Instagramu. Dívka na sociální síti vytvořila anketu, ve které se ptala, zda si má vybrat život, nebo smrt. A většina uživatelů jí radila smrt, zvolilo ji 69 procent hlasujících. O pár hodin později dívka spáchala sebevraždu, když skočila ze střechy budovy.

Seriál Simpsonovi opět předpověděl budoucnost. A tentokrát se zaměřil na poslední díl seriálového fenoménu Hra o trůny. Totožná scéna se objevila už v říjnové epizodě 2017. V ní rodina Simpsonových pozoruje vypálení města Springfield rozzuřeným drakem. Což je přesně ten samý a pro mnoho fanoušků šokující moment z pátého dílu Hry o trůny. Simpsonovi věštili už v roce 2000. Tehdy předpověděli prezidentskou funkci Donalda Trumpa.

Dánský politik zvolil netradiční umístění své kampaně – na stránkách s pornografickým obsahem. Středopravicový politik Joachim Olsen tak chce upoutat své příznivce. Na stránkách pro dospělé vyzývá uživatele, aby mu dali svůj hlas, jakmile budou hotovi se službami webu. Bývalý olympionik se ke kampani přiznal a uvedl, že chce být tam, kde jsou i potenciální voliči.

Reklama

Doporučované