Hlavní obsah

Pomozte exšéfovi Nissanu k útěku. Máte miliardy dolarů a dvě černé bedny

Foto: Steam

Stránka herní platformy Steam s popisem hry Ghone is gone.

Reklama

Jakákoliv podobnost je čistě náhodná, napsali tvůrci hry Ghone is gone do popisu své počítačové hry. Hráč dostane 40 minut, aby dostal hlavní postavu, bývalého šéfa automobilky, na letiště.

Článek

Film o útěku bývalého šéfa konglomerátu Renault–Nissan–Mitsubishi Carlose Ghosna zatím ještě nevznikl, ale automobilový mág se dočká jiné pocty.

Na herní platformě Steam se objevila hra zjevně inspirovaná jeho grandiózním útěkem před nosem japonských úřadů. Jmenuje se Ghone is gone (Ghone je pryč) a tvůrci nechtějí nikoho nechat na pochybách, kde se inspirovali.

Hlavní hrdina Loscar Gon, bývalý šéf automobilek Ruso, Nisson a Bishibishi, se snaží uprchnout ze země. Autoři hry slibují, že bude mít k dispozici řadu vychytávek, mezi kterými podle zveřejněných náhledů nechybějí ani velké černé bedny na hudební nástroje. K cestě za svobodou vede cesta také přes řádně vysoké sumy úplatků – hrdina začíná s 260 miliardami jenů, které hází po svých pronásledovatelích, čímž je buď oslabuje, nebo rovnou ničí.

Pokud dojdou hráči peníze před tím, než dorazí na letiště, je zatčen a hra končí.

Autoři samozřejmě v popisu důrazně upozorňují, že příběh je smyšlený a jakákoliv podobnost se skutečnými postavami či událostmi je čistě náhodná.

Ocenit to dokázali především Japonci, jejichž úřadům Ghosn utekl z přísně hlídaného domácího vězení. Jakmile se informace o hře objevila, šlo o jedno z nejpopulárnějších hesel japonského Twitteru.

Hra by se měla začít prodávat 23. ledna. Zatím není zřejmé, jak bude na její vznik reagovat sám Ghosn. Agentura Bloomberg se pokusila kontaktovat jeho zástupce i společnost Valve, která stojí za platformou Steam. Neuspěla ani jednou.

Reklama

Doporučované