Hlavní obsah

Pomůžu vám se zařízením zbrojního průkazu, slibuje předseda pražské muslimské obce a volá po ozbrojení

Předseda pražské muslimské obce nabádá ke zbrojení.Video: Facebook

 

Reklama

Předseda pražské muslimské obce Leonid Kushnarenko zveřejnil v pondělí na svém facebookovém profilu video, ve kterém nabádá muslimské bratry a sestry ke zbrojení. Se zařízením zbrojního průkazu jim prý Kushnarenko pomůže.

Článek

Právník Leonid Kushnarenko, nový předseda pražské muslimské obce, zveřejnil na svém facebookovém profilu video, které reaguje na teroristický útok na Novém Zélandu. Útočníci tam v pátek zastřelili ve městě Christchurch desítky muslimů.

Kushnarenko v reakci na neštěstí nabádá pražské muslimy, aby se začali ozbrojovat. „Ve světle posledních tragických událostí informuji všechny naše členy, hlavně se jedná o muže,“ říká Kushnarenko ve videu. „Všichni, kteří mají zájem si udělat zbrojní průkaz, ozbrojit se kvůli ochraně zdraví a majetku, obraťte se na mě a já vám s tím pomůžu,“ dodává.

Kushnarenko je ve funkci předsedy pražské muslimské obce teprve měsíc. Mnozí pražští muslimové si stěžují na korektnost voleb. Muslimská obec v Praze se na svém facebookovém profilu od Kushnarenkova vyjádření distancovala.

„Činnost představenstva MOP v čele s předsedou p. Kushnarenkem byla omezena z důvodu stížnosti na korektnost voleb, ve kterých bylo představenstvo zvoleno,“ píše se v prohlášení. „Ústředí muslimských obcí takto rozhodlo až do skončení vnitřního vyšetřování, které by mělo celou situaci objasnit. Jakákoliv prohlášení nebo jednání členů představenstva a předsedy p. Kushnarenka jsou tedy jejich soukromá a nereprezentují názory muslimů žijících v Praze ani v ČR.“

Bývalý kriminalista a právník Kushnarenko byl ve volbách do předsednictva favoritem i z důvodů blízkých styků s bývalým pražským imámem Sámerem Shehadehem. Kushnarenko bývalého imáma zastupoval jako právník v případu obvinění z podpory terorismu. „Moje profesní povinnosti, moje práce, se neprolínají s mou náboženskou aktivitou. Bral jsem to jako jakoukoli jinou advokátní zakázku,“ řekl Kushnarenko v rozhovoru pro Seznam.

Reklama

Doporučované