Hlavní obsah

Popraví si ČSSD lídra? Sobotka zvažuje, že v čele strany před volbami skončí

Večerní zprávy, 12. 6. 2017.

 

Reklama

Premiér Bohuslav Sobotka už pod tlakem svých kolegů v ČSSD přemýšlí, zda má opustit post volebního lídra. Na jeho odchod tlačí nejen nespokojené regiony, ale také část lidí z vedení.

Článek

Rozhodnout by se mohlo už ve středu, kdy se sejdou stranické špičky. Část vedení tlačí na změnu, aby uvadající sociální demokracie získala novou dynamiku. Sobotku k odchodu přemlouvají dokonce už i někteří místopředsedové strany, za premiérem stojí hlavně volební manažer Jan Birke. Na reportáž Václava Dolejšího se podívejte ve videu nahoře.

Výměna lídra by se měla uskutečnit nejpozději do soboty, kdy ČSSD chce na velké konferenci představit volební program, sliby a hesla. Cílem je, aby tento krok udělal Sobotka sám – a nemohl se vykládat jako nějaký puč či převrat.

V roli lídra by ho nejspíš nahradil někdo z ministrů – buď zahraničí Lubomír Zaorálek, nebo vnitra Milan Chovanec.

Šrytr na svobodě, demonstrace a zatýkání v Rusku

A nejen to nabízejí Večerní zprávy. Uvidíte také, že Pavel Šrytr - někdejší policista a poté bodyguard kmotra Mrázka - je volný. Pořídili jsme záběry z jeho prvních okamžiků na svobodě. Dnes se také demonstrovalo v Rusku - a zasahovala policie. Vůdce ruské opozice - Alexej Navalnyj - byl zatčen ještě před začátkem akce. Z ní vám nabízíme nejlepší záběry.

Reklama

Doporučované