Hlavní obsah

Populární moderátor a úspěšný starosta přemýšlí o konci. Příští stanice Hrad?

Rozhovor s Vladimírem Kořenem v satirickém pořadu Šťastné pondělí.Video: Jindřich Šídlo

 

Reklama

Přesně před deseti lety se Vladimír Kořen rozhodl pro velkou životní změnu: vstup do politiky. Teď vážně přemýšlí, jak z ní ven.

Článek

Kdybyste chtěli najít příklad všeobecně úspěšného muže, Vladimír Kořen vám vaše hledání ulehčí.

Šestačtyřicetiletý trojnásobný otec vyhrál ve středočeských Říčanech třikrát za sebou komunální volby způsobem, kterému se v anglosaské tradici říká „landslide“ – tedy absolutní vítězství.

V roce 2010 jeho sdružení Klidné město dosáhlo téměř na 40 procent hlasů, v roce 2014 a 2018 přesvědčil víc než polovinu svých spoluobčanů. Říčany se také loni v hodnocení společnosti Deloitte staly nejlepším místem pro život v celé zemi.

Kromě toho víc než deset let moderuje populární soutěž České televize Zázraky přírody, která s více než milionem diváků pravidelně kraluje sobotním večerům na českých obrazovkách.

Muž, kterému nic nechybí a v obou svých rolích by mohl zřejmě setrvat ještě spoustu let, se ale znovu chystá na další zlom: odchod z křesla starosty. Ačkoliv o tom jako zkušený politik hovoří ještě opatrně, je skoro jisté, že v nejbližších měsících z radnice na říčanském náměstí odejde.

A co teď? Chlapíka s takovým CV a popularitou by na své kandidátce jistě uvítala skoro každá relevantní politická strana. Vybere si Vladimír Kořen některou z nich? Kde se vidí za pět let? A jsou permanentní vtípky o jeho možné prezidentské kandidatuře skutečně jen vtípky?

Podívejte se na video nahoře v článku.

Reklama

Doporučované