Hlavní obsah

Pořadatelé plánují na říjen po roční pauze další festival světla Signal

Festival Signal.

Reklama

Po loňském zrušení akce kvůli pandemii nemoci covid-19 chystají letos pořadatelé návrat festivalu Signal. Devátý ročník akce oživí ulice Starého Města, Holešovic a Karlína od 14. do 17. října.

Článek

„Představí 15 uměleckých instalací,“ informovala za pořadatele Nikola Lörinczová.

Návštěvníky čeká i nový projekt, který zkoumá možnosti využívání současných technologií jako je augmentovaná neboli rozšířená realita pro bezpečnou prezentaci umění ve veřejném prostoru. Lidé budou moci virtuální sbírku uměleckých děl v prostoru města objevit a prohlédnout si již v září.

Festivalové téma loňského zrušeného ročníku znělo Plan B a mělo se věnovat současným environmentálním problémům. Téma letošního ročníku zní Plan C a má být ohleduplný, šetrný, udržitelný pro planetu i společnost, vynalézavý a flexibilní. Věnuje se otázkám životního prostředí a soužití člověka s přírodou a zkoumá nové technologické postupy.

Díla českých umělců jako Milena Dopitová, Jiří Černický nebo autorské duo Vrtiška & Žák doplní mladé talenty českého audiovizuálního umění jako Kateřina Blahutová, studenti Ateliéru Time-Based Media FUD UJEP Ústí nad Labem nebo uskupení kreativních tvůrců Daniel Červenka, Oliver Torr, Marek Šilpoch a Pavel Karafiát. Chybět nebudou ani projekce zahraničních umělců jako Onionlab nebo Weltraumgrafik, které zpracovávají téma současné environmentální, ale i pandemické situace.

Více informací je na www.signalfestival.com.

Reklama

Související témata:

Doporučované