Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Babišova ruská ruleta, která mu může prohrát volby

Jindřich Šídlo analyzuje, kde může Andrej Babiš získat potřebný milion hlasů.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Před Andrejem Babišem leží těžký úkol. Ke svým stávajícím voličům najít do druhého kola prezidentských voleb ještě další aspoň milion hlasů. A bývalý premiér už ví, kde je získat.

Článek

Zatímco Petr Pavel a Danuše Nerudová se přetahují o jeden typ voličů ve svém prezidentském semifinále, Andrej Babiš se ke svému volebnímu jádru snaží potichu připojit ještě jiný elektorát – antisystémové voliče SPD, Trikolory, KSČM a dalších stran.

Jenže cesta k těmto hlasům není zrovna příjemná, protože vede přes Ukrajinu. V podstatě to pro Babiše znamená, že kdykoliv Tomio Okamura něco řekne (nebo dokonce nechá něco říct Jaroslava Baštu), musí předseda ANO tento výrok dorovnat, ať už se jedná o ukrajinské děti, nebo dodávání zbraní napadené zemi.

A ačkoliv se nezdá, že by s tím měl Andrej Babiš nějaký morální problém, zažívá jiné osudové dilema, které mu potenciálně může prohrát volby. Jaké? To vám řekne Jindřich Šídlo v úvodním videu.

Přečtěte si

Nečekané události a zajímavosti, přešlapy prezidentských kandidátů nebo kontroverzní výroky, které s sebou přinese kampaň před prezidentskými volbami, komentuje každý týden pro Seznam Zprávy šest osobností.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V týdnu vás Václav Dolejší vezme na Křižovatku Anděl, kde se ptá lidí na aktuální problémy, které nás trápí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované