Hlavní obsah

Expremiér Babiš i generál Pavel startují prezidentskou kampaň pod Řípem

Dolejší na Křižovatce, reportážní rubrika satrického pořadu Šťastné pondělí.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Přímo ve městě jsme zjistili, že to není jen mytická hora, co sem přitahuje zájemce o dobytí Pražského hradu.

Článek

Na Husově náměstí v Roudnici nad Labem, v domech přímo naproti sobě, se usídlili dva aktuálně nejsilnější kandidáti v prezidentských volbách.

Iniciativa „Spolu silnější“ bývalého náčelníka generálního štábu Petra Pavla má sídlo v domě číslo 47. A naproti, v domě číslo 66, má poslaneckou kancelář expremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Reportér Václav Dolejší s mikrofonem a kamerou přímo na místě zjišťoval, proč si nejžhavější adepti o funkci prezidenta vybrali jako základnu právě Roudnici, odkud chtějí dobýt Pražský hrad.

Spoléhají snad na kouzlo mytické hory Říp, která je pro nás Čechy počátkem všeho? Nebo jim vyhovuje poloha města v Ústeckém kraji, kam se z Prahy rychle dostanete po dálnici nebo po železničním koridoru?

Anebo je sem přilákali spojenci na radnici? Generála Pavla starosta František Padělek, bývalý velitel armádních vzdušných sil? A Babiše zase radní za hnutí ANO Pavel Elias, který mu před lety prodal místní masokombinát Procházka?

Podívejte se na video ze satirického pořadu Šťastné pondělí, kde najdete odpověď. V jejím hledání nám hodně pomohl místní občan Michal Horáček, který kandidoval v minulé prezidentské volbě, také startoval z Roudnice a také začal s kampaní hodně brzo.

Reportáž ze satirické série Dolejší na křižovatce je součástí pořadu Šťastné pondělí. Ten najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované