Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Jak jsme naletěli slibům o politice bez korupce?

Jindřich Šídlo se v posledním díle této sezony ohlíží za 12letou historií STAN ve vrcholové politice.Video: Seznam Zprávy, Profimedia.cz, ČTK, Youtube.com

 

Reklama

Českem otřásá jeden z největších politických skandálů za mnoho let. Způsobil ho STAN, naoko parta skautů, kteří do politiky šli se slovy „My nekrademe!“ a se snahou ukázat, že se dá politika dělat čistě. A dopadlo to jako vždycky.

Článek

A tak je čas položit si otázku: jak se mohlo stát, že jsme uvěřili slibům Starostů o nové, čistší politické kultuře? A nejen my – jak se stalo, že těm slibům uvěřili i Miroslav Kalousek, KDU-ČSL nebo Piráti?

Přitom by politiky STAN stačilo dobře poslouchat. Už před mnoha lety se totiž někteří z nich celkem nepokrytě přiznali ke všemu, co teď koluje médii.

Ale i přes to všechno byste neměli nad Starosty lámat hůl. Jejich setrvání ve vládě je totiž pro nás všechny extrémně výhodné. Proč? To už se dozvíte od Jindřicha Šídla v posledním díle Šťastného pondělí v této sezoně.

Už tradičně chystáme oslavu konce sezóny. Přijďte si s námi dát pivo – UŽ DNES v pondělí 27. června od 19:00 v pražském Výčepu Kabelovna. Program bude a vstup je volný. Těšíme se na vás! [Facebook event]

Satirický pořad Šťastné pondělí najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách. Ve 20:00 pak na Seznam Zprávách můžete sledovat premiérově celý díl i s dalšími rubrikami. Reportáž Václava Dolejšího, Studio Jablunkov a Devadesátky pak publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Sledovat nás můžete i na Twitteru, Facebooku nebo Instagramu.

Reklama

Doporučované