Hlavní obsah

Štáfek o natáčení Vyšehrad: Fylmu: Rosický mě překvapil, Baroš hrát odmítl

Hostem Ušáku byl herec Jakub Štáfek.Video: Jaromír Bosák, Seznam Zprávy

 

Reklama

Po úspěšném seriálu míří do kin Vyšehrad: Fylm. Hlavní roli, režii i produkci v něm má na starost Jakub Štáfek, který byl hostem talkshow Ušák.

Článek

Blíží se to, blíží. Julius Lavický opět v akci, respektive Vyšehrad: Fylm chystá útok na česká kina. Po úspěšném seriálu Vyšehrad se zrodil i celovečerní film. Jestli bude tak úspěšný jako původní série, to ukážou následující měsíce. Plnou hlavu starostí má logicky muž, který je s tímto filmem spojen minimálně natřikrát. Jakub Štáfek. Představitel hlavního hrdiny, režisér a také producent. Vskutku toho není málo, co měl a má Jakub na starosti. Není divu, že k datu premiéry vzhlíží s jistým stupněm nervozity.

Hlavní témata Ušáku s Jakubem Štáfkem

01:55 - O natáčení a finišování Vyšehrad: Fylm

09:11 - Kdo ze sportovců je ve filmu nejlepší herec

13:08 - Snažil se jim někdo z fotbalového prostředí zasahovat do natáčení?

15:20 - Je lepší točit film po seriálu?

17:10 - Jaký je otec

20:33 - O přípravě na zápas MMA a boxu

24:12 - Co bude dělat po Vyšehradu

28:20 - Jakou má fotbalovou formu

Na celý díl se podívejte ve videu v úvodu článku.

Ve filmech ze sportovního prostředí bývá zvykem, že se v nich objevují známé sportovní osobnosti. Vyšehrad nebude výjimkou. Ovšem speciálně v díle mapujícím podstatnou část života hráče Lavického je výskyt skvělých sportovců značný. Na plátně můžete zahlédnout třeba Tomáše Rosického, Jakuba Voráčka, Ondřeje Pavelce, Jiřího Tlustého, Vladimíra Šmicera nebo Patrika Bergera. A podle režiséra Štáfka si tito herečtí „amatéři“ vedli před kamerou velice dobře. Hodně to prý souvisí s tím, že spolu tráví poměrně dost času i v dresu Realu Top Praha a rozhodně nejsou přecitlivělí, pokud si někdo udělá legraci na jejich účet. To se potom ve filmu, a zvláště v komedii, jednoznačně hodí. Tvůrci filmu v podstatě neměli problém s žádným z vytipovaných sportovců, jediný, kdo se z účasti na natáčení omluvil, byl Milan Baroš.

Zajímavým vývojem během takřka pěti let od startu seriálu Vyšehrad prošel nejen Lavický, ale i samotný Jakub Štáfek. Minulostí už jsou eskapády mladého populárního kluka, který si umí užívat života plnými doušky. Dnes je Jakub otcem malé dcerky a pomalu se chystá na letní svatbu se svou partnerkou. Jestli ho něco mrzí v souvislosti s maximálním pracovním nasazením posledních měsíců, pak to, že se své rodině nemůže věnovat úplně naplno. Zároveň si uvědomuje, jak moc je čas pojmem relativním. Sám tomu prý nevěřil, když mu starší kolegové říkali: Počkej, až přijde dítě, to se ti všechno najednou změní a čas ti bude utíkat nesmírně rychle. Teď přesně tohle prožívá na vlastní kůži.

Pozornosti veřejnosti neuniklo ani to, že se Jakub dokázal připravit na zápas v MMA, který navíc zvládl dovést k vítěznému konci. Zápasy muže proti muži v ringu či v kleci ho opravdu chytly, trénoval hodně tvrdě a byl odměněn úspěchem. Už v loňském roce se měl znovu představit mezi provazy, ale nejprve udělal čáru přes rozpočet covid. A když už se začalo blýskat na lepší časy, vyšší mocí se stalo dokončení filmu a zápas musel být uložen ad acta.

I když Štáfek absolvoval dva přípravné tréninkové kempy, musel se s myšlenkou na další duel rozloučit. Samozřejmě, že ho to mrzí, ale v současné době neměl jinou možnost. Ale neznamená to, že bychom ho už nikdy neměli vidět zápasit nebo boxovat.

V nejnovějším díle Ušáku se můžete dozvědět i to, že společně s kamarády vytvářeli před lety scénář k filmu a také komiksu, který měl popisovat příběh uprostřed válečného konfliktu – na Ukrajině. Také uslyšíte, jaké to je, když herec režíruje sám sebe, a také, jestli jsou chvíle, kdy by se člověk na plátně raději neviděl. A to stále není všechno, co Ušák 204 nabízí.

Více naleznete v úvodním videu. Další díly Ušáku můžete zhlédnout zde.

Pořad Ušák vychází na Seznam Zprávách v premiéře každou neděli v 17:00.

Reklama

Doporučované