Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Terorizují je spekulanti. A příběh kvadruplegika

Záhady Josefa Klímy: Další kauzy lidí, které šikanují spekulanti s nemovitostmi. Příběh kvadruplegika a glosa Petry Procházkové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Další příběh ženy, kterou šikanuje skupina firem kolem ostravského podnikatele, který skupuje v dražbách části nemovitostí nebo příjezdové cesty. Co následuje poté, co získá nemovitost, popsala žena a další oběti v první reportáži. Zjišťovala Marcela Sobotková.

Druhá reportáž pojednává o kvadruplegikovi. Těžce handicapovaný 44letý Milan Kypr se narodil jako naprosto zdravý, ale krátce po jeho devatenáctých narozeninách se jeho život z minuty na minutu dramaticky změnil. Prošel si několika zařízeními, až skončil v centru Domov pro mne. Ze začátku zde vše vypadalo ideálně. Ale po čase nastal zásadní rozkol mezi ním a sociálním zařízením. Co se stalo? A jak se situaci staví ředitelka zařízení? Příběh zrekonstruovala Petra Majerová.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojila novinářka Deník N Petra Procházková.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

Reklama

Doporučované