Hlavní obsah

Poříčný nebo právník. To jsou členové curlingové reprezentace. Řeší, zda se pokusit o Peking

Curling v Brně na výstavišti táhne. V Česku jej hraje jen několik stovek hráčů.Video: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Na Olympijském festivalu lidé zkoušejí desítky sportů. V Brně nejvíc táhne curling. Reportéři Seznamu zpovídali členy reprezentace. Téma? Budoucnost týmu a vyhlídky na olympijský Peking 2022.

Článek

Málokterý sport na Olympijském festivalu láká zájemce jako curling. Dvě dráhy v pavilonu Z na brněnském výstavišti jsou neustále obsypané návštěvníky. Příležitostné hráče si vzali na starost také členové české reprezentace.

Pořád se vyrovnávají s faktem, že jim už podruhé těsně unikly olympijské hry. „Když jsem tady v olympijském prostředí, opět se to vrací,” řekl reportérům Seznamu člen týmu Martin Snítil.

Jeho bratr Jiří po nepodařené olympijské kvalifikaci definitivně ukončil kariéru. Další reprezentanti se rozhodují, jestli budou usilovat o Peking za čtyři roky. „Je to životní cíl,” zasnil se Jindřich Kitzberger. Přesto si chce dát od curlingu alespoň rok pauzu.

Čtyři parťáci společně metají curlingovými košťaty už patnáct let. Mimo led pracují třeba jako právník nebo poříčný. Přestože nemají tento sport jako hlavní zdroj obživy, v Česku jim zatím nevyrostla silnější konkurence. „Nabíjí mě energií, když vidím, že je o tento sport mezi lidmi zájem,” dodal Martin Snítil.

Reklama

Doporučované