Hlavní obsah

Poslední sraz hokejistů před MS: Plekanec vyzýval k pokoře, Gudas se smál vykání od spoluhráče

Tomáš Plekanec a Radko Gudas o šancích týmu na MS i atmosféře v kabině.Video: Adam Sušovský

 

Reklama

Do mistrovství světa v hokeji zbývají dva dny, česká reprezentace odlétá do Dánska ve čtvrtek.

Článek

Den před odletem na mistrovství světa do Dánska je hokejová reprezentace kompletní. Trenér Josef Jandač vyřadil z kádru obránce Martina Pláňka z Hradce Králové, ve výběru je tak oficiálně 27 hráčů. Ve středu se v Praze hokejisté sešli na poslední trénink před odletem. Odpoledního tréninku se zúčastnil navíc i bek Jakub Krejčík, který v nominaci ze zdravotních důvodů chyběl. Jeho stav se ale zlepšil a je šance, že na šampionátu nakonec bude startovat.

Jandač na srazu poprvé také přivítal brankáře Dominika Hrachovinu, jenž bude na MS jako trojka jistit Pavla Francouze a Davida Ritticha. Nově se k mužstvu připojili i beci Radko Gudas, Libor Šulák a Filip Hronek a útočníci Tomáš Plekanec s Tomášem Hykou.

„Všichni chceme medaili, ale je potřeba se na to dívat realisticky. Nemáme na papíře takový tým jako Švédi, USA nebo Kanada samozřejmě. To jsou favoriti na medaili,“ uvedl Plekanec. Šance týmu ale nezatracuje.

V reprezentaci se tentokrát sešla řada mladých hráčů. Což mezi novináři okomentoval i obránce Radko Gudas. „Je tu spoustu nových kluků, nové obličeje, tím ale budeme mít šanci překvapit hodně týmů. V tom může být naše síla. Dobře, jeden mi řekl ‚dobrý den‘, tak nevím, co si o tom myslet. Ono si to po jednom dvou trénincích sedne. Všichni se osmělí a bude to v pohodě, ale zatím si všechna jména nepamatuji, ale přečetl jsem si, kdo je kdo,“ uvedl Gudas.

Reklama

Doporučované