Hlavní obsah

Prachatice ruší kvůli koronaviru Slavnosti solné stezky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Prachatice zrušily kvůli vládním opatřením v souvislosti s koronavirem letošní 30. ročník Slavností solné Zlaté stezky, plánovaný na 26. a 27. června. Ztráta za letošní rok nebude velká, město zatím investovalo hlavně do reklamy.

Článek

Slavnosti navštěvuje každý rok 6000 až 8000 lidí. ČTK to dnes řekl starosta Martin Malý (Nezávislí).

Přesun slavností na pozdější termín není možný. „A to nejen kvůli náročnému procesu organizace a zajištění vystupujících, kteří mají již nasmlouvané termíny téměř s ročním nebo i delším předstihem, ale i vzhledem k nejistému vývoji pandemie a s ní souvisejících opatření,“ uvedl starosta.

Ztráta podle něj nebude nijak dramatická. Město zatím vynaložilo peníze hlavně na reklamu. „Víc než měsíc jsme ve styku s vystupujícími, kteří se chovají vstřícně a slušně. Od začátku už s tím byli smířeni, když to nebude možné z hlediska vládních opatření. Nemohou se zúčastnit festivalů po celé zemi. Ochrana zdraví nás všech v této nelehké době je prioritou,“ řekl Malý.

V jižních Čechách je kvůli koronaviru zrušená řada akcí. Patří k nim Mezinárodní dudácký festival ve Strakonicích, gastro festival Borůvkobraní v Borovanech, jenž loni přilákal 11.000 lidí, písecké slavnosti Dotkni se Písku i historické Slavnosti pětilisté růže, který v Českém Krumlově navštěvuje každý rok kolem 23.000 lidí. Mezinárodní hudební festival Český Krumlov posunul kvůli koronaviru původní letní termín na 18. září až 3. října a kvůli zavřeným hranicím zrušili pořadatelé vystoupení všech zahraničních umělců. Festival Mighty Sounds, plánovaný v Táboře na 10. až 12. července, zřejmě přesunou pořadatelé kvůli koronaviru na příští rok. Mnoho akcí včetně výstavy Hobby již zrušilo českobudějovické výstaviště.

Reklama

Doporučované