Hlavní obsah

Praha 1 nechá za 51,9 milionu korun opravit chátrající zeď na Kampě

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Chátrající nábřežní zeď na pražské Kampě pro radnici Prahy 1 za 51,9 milionu korun bez DPH opraví firma Subterra.

Článek

Léta plánovaná rekonstrukce se týká úseku zdi mezi Sovovými mlýny a Lichtenštejnským palácem. Oproti původně plánovanému projektu zůstanou zachovány vzrostlé stromy.

Původně se měla zeď začít opravovat už v roce 2015, tehdejší vedení radnice však projekt zastavilo kvůli odporu obyvatel proti likvidaci vzrostlých kaštanů. Jejich kořenový systém je se zdí prorostlý a úplné nahrazení konstrukce, které původně doporučil stavebně technický průzkum, by se bez odstranění stromů neobešlo.

Předchozí vedení Prahy 1 nechalo projekt přepracovat do citlivější podoby a to nynější vypsalo koncem loňského roku tendr na stavební firmu. Aktuální plán počítá s ponecháním větší části stávající zdi, což umožní i zachování stromů. Podle zadávací dokumentace k tendru by práce měly začít ještě letos. Radnice již v minulosti nechala popadané části zdi odstranit.

Zástupci radnice v minulosti mluvili i o dalších úpravách parku na Kampě, které zmiňuje i zadávací dokumentace. Bližší informace nicméně zatím zveřejněny nebyly. V posledních letech nechalo hlavní město na poloostrově zrekonstruovat barokní Werichovu vilu, s čímž souvisely i úpravy jejího okolí. Otevřela se v roce 2017. Letos o prázdninách pak radnice Prahy 1 předala Skautskému institutu letohrádek přezdívaný rybářský domeček, ve kterém vzniklo kulturní a společenské centrum.

Reklama

Související témata:

Doporučované