Hlavní obsah

Praha 3 pronajme prostory pro střední školu firmy Scio

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice Prahy 3 pronajme budovu na Prokopově náměstí firmě Scio, která tam plánuje otevřít střední školu s alternativním stylem výuky pro 160 studentů.

Článek

Mluvčí radnice Lucie Bukovanská uvedla, že ve třetí městské části bude kromě toho od září působit také základní škola s alternativním stylem výuky.

„Školy nabízející nekonvenční styl výuky vnímáme jako důležitý doplněk státní soustavy škol. Nabízíme rodičům alternativu, po níž je poptávka. Zároveň mě těší, že jsme v průběhu jednoho roku dokázali na městské části zajistit ucelenou nabídku jednoho typu vzdělávání od první třídy po maturitu,“ uvedl místostarosta městské části pro školství Štěpán Štrébl.

Projekt tzv. ScioŠkol je podle firmy založen na svobodném přístupu k učení, kde si děti postupně čím dál více určují, co a jak by se chtěly učit. „Studentům umožňujeme do značné míry rozhodovat o tom, co, jak a kdy se budou učit. Podílejí se na tvorbě rozvrhu, starají se o provoz školy, uklízí, spravují finanční rozpočet školy a spolurozhodují o něm. Učí se zkrátka převzít zodpovědnost nejen za své vzdělání, ale i za svá rozhodnutí, a tím pádem i za svou budoucnost,“ uvedl ředitel střední ScioŠkoly Filip Dobrovolný.

Podle webových stránek firmy Scio zatím v republice funguje 11 základních ScioŠkol a jedna střední. Ta je v Praze 8 a školné je tam podle stránek od letošního září 6500 korun měsíčně, předtím to bylo 7800 korun.

Reklama

Doporučované