Hlavní obsah

Praha 5 hledá nového nájemce přízemí Smíchovské tržnice

Foto: Slovácká tržnice

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice Prahy 5 hledá nového nájemce přízemí historické Smíchovské tržnice na náměstí 14. října, kde byl donedávna supermarket Tesco.

Článek

V tržnici by se podle představ vedení radnice měly opět prodávat potraviny, mají tam být také restaurace v podobě food courtu. V prvním patře je pobočka Městské knihovny.

„Máme zájem, aby prostor, který je v nádherném secesním domě z roku 1909, nabídl občanům a návštěvníkům Prahy nejen kvalitní potraviny. Chceme oživit jednak budovu, ale také celé náměstí s nádherným parkem,“ uvedl místostarosta Prahy 5 Martin Damašek.

Smlouva na pronájem prostoru v přízemí tržnice o ploše 1449 metrů čtverečních by podle záměru schváleného radou městské části měla být uzavřena na neurčito a nájemné má být nejméně 1500 korun za metr čtvereční a rok, tedy asi 181 000 korun měsíčně. Poslední nájemce, tedy řetězec Tesco, podle dokumentu platil nájemné asi 439 000 korun čtvrtletně.

Smíchovská tržnice stojí mezi náměstím 14. října a ulicemi Presslova a Matoušova. Byla postavena v secesním stylu v letech 1906 až 1909 podle projektu architekta Aloise Čenského, který navrhnul i sousední Národní dům.

V metropoli se již dlouhou dobu řeší také Staroměstská tržnice u Václavského náměstí, která je nyní nevyužitá. Radní města začátkem roku neschválili již připravený projekt její rekonstrukce za téměř půl miliardy korun. V plánu jsou nyní drobnější úpravy a zpřístupnění prostoru, který slouží i jako průchod mezi ulicemi Rytířská a 28. října.

Reklama

Doporučované