Hlavní obsah

Praha zatím nevykoupila žádné pozemky pro Pražský okruh

Foto: Profimedia.cz

Pražský okruh.

Reklama

Ohledně Pražského okruhu z Běchovic k dálnici D1 uzavřelo hlavní město s Ředitelstvím silnic a dálnic memorandum o výkupu pozemků už před rokem. Od té doby ale žádný pozemek v takzvaném „zeleném pásu“ vykoupen nebyl.

Článek

„Práce na výkupu zelených pásů začaly už loni, ale první výsledky v podobě získaných pozemků čekáme letos,“ řekl pro Deník náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě).

O kolik pozemků má jít, není jasné. Zmiňovaný úsek má být prvním, s jehož stavbou by se mělo začít – přípravy ale provázejí problémy. Naposledy se plány zdržely kvůli chybě úřadu Prahy 22. ŘSD slibuje, že se stavbou se začne v roce 2022.

Podle náměstka Scheinherra hlavní město postupuje podle plánu, problémem je ale časté střídání na ministerstvu dopravy.

„Rychlejší postup komplikuje především nestabilita na ministerstvu dopravy. Mění se ředitelé ŘSD, mění se ministři dopravy a tyto změny vždy celý proces úplně zastaví. Referenti musí vždy čekat, zda bude nové vedení souhlasit s předchozím postupem a bude na něj chtít navázat,“ řekl listu náměstek.

V lednu musel odejít ministr dopravy Vladimír Kremlík kvůli sporné zakázce na elektronické dálniční známky. Úřadu se ujal ministr průmyslu Karel Havlíček.

Reklama

Doporučované