Hlavní obsah

Prahu letos navštíví nejúspěšnější benátská veslařka, přijedou s ní i dvě obří historické gondoly

Tady vznikají nejkrásnější benátské gondoly.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Anna Campagnari mnohokrát zvítězila v benátské regatě a je tak nejúspěšnější benátskou veslařkou. Tento rok přijede na pražské svatojánské slavnosti a doprovodí ji sedmnáctimetrové benátské gondoly.

Článek

Nejúspěšnější benátská veslařka Anna Campagnari přijede v květnu do Prahy na svatojánské slavnosti Navalis, které se budou konat na Vltavě u Karlova mostu. Campagnari do Prahy doprovodí dvě vzácné největší historické benátské gondoly, které kvůli pražským slavnostem vůbec poprvé v historii opustí Itálii.

Campagnari je nejen úspěšnou veslařkou na gondolách, mnohokrát zvítězila ve slavné benátské regatě, ale je také známou autorkou ručně malovaných praporů. Jeden takový namalovala i pro pražské slavnosti. „Darem je benátský praporec s benátským lvem svatého Marka,” vysvětlila Campagnari.

Reportér Televize Seznam natáčel přímo v domě Anny Campagnari v centru Benátek, jehož velká část je vyzdobena cenami vyhranými ve veslařských regatách. Na záběry se podívejte ve videu v úvodu článku.

Pražské svatojánské slavnosti benátští veslaři navštěvují každoročně a díky dlouholeté spolupráci bude možné na Vltavě vidět i nejcennější benátské gondoly dlouhé až sedmnáct metrů.

Reklama

Související témata:

Doporučované