Hlavní obsah

Kvůli tragédii na trase B nejezdilo metro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Na pražském Andělu zasahovala policie, záchranná služba i hasiči.Video: Seznam Zprávy

 
aktualizováno •

Důvodem uzavření pražského metra na lince B byl pád osoby pod soupravu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pražští hasiči zasahovali ve stanici metra Anděl, důvodem byl pád osoby do kolejiště. Podle prvotních informací by mělo jít o ženu.

Krátce před půl devátou večer byl provoz metra na lince B mezi stanicemi Smíchovské nádraží a Florenc obnoven. Stál přes dvě hodiny právě kvůli smrtelnému pádu člověka do kolejiště.

„Metro nejezdilo mezi zastávkami Florenc a Smíchovské nádraží,“ sdělila Seznam Zprávám mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková. Rovněž potvrdila, že osoba na místě zemřela.

Neštěstí se odehrálo kolem 17:45. „Okamžitě na místo vyjela posádka záchranářů společně s lékařem, ale bohužel osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ sdělila mluvčí záchranářů. Bližší okolnosti zatím nejsou známy.

„Podle předběžných informací by se mělo jednat o sebevraždu. Veškeré okolnosti nicméně teprve zjišťujeme,“ sdělil Jan Daněk, tiskový mluvčí pražské policie.

Foto: Seznam Zprávy

Policie střeží vchod.

Foto: Seznam Zprávy

Zatím není jasné, jak dlouho metro nepojede.

Doporučované