Hlavní obsah

Nový film ze Středozemě bude režírovat Glum. A bude o Glumovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Glum v sérii Pán prstenů v režii Petera Jacksona.

Fanoušci fantasy a zejména Tolkienovy Středozemě se mohou těšit na nové filmy ze svého oblíbeného světa. Společnost Warner Bros. by jich měla uvést hned několik. Ten první vyjde již v roce 2026.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Společnost Warner Bros. uvede v roce 2026 nový film ze světa Pána prstenů. Zaměřený bude na postavu Gluma, kterého ve filmové trilogii ze začátku století nezapomenutelně ztvárnil britský herec Andy Serkis.

Serkis se hlavní role chopí znovu. A kromě toho se ujme i režie, uvedl na svém webu oborový týdeník Variety.

Komu by scházel rukopis režiséra původních filmů Petera Jacksona, nemusí zoufat. Jackson se svými partnery bude snímek produkovat.

Projekt je zatím v rané fázi psaní scénáře. Pracovním názvem filmu je „The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum“ (Pán prstenů: Hon na Gluma). Bližší informace k příběhu zatím zveřejněny nebyly.

Firma Warner Bros. již v únoru oznámila, že nových filmů odvozených od díla J. R. R. Tolkiena bude produkovat více, přesný počet ale zatím není známý. Víme pouze, že nové snímky budou opět pod hlavičkou WB New Line Cinemas, stejně jako tomu bylo v případě trilogie Pán prstenů i Hobit.

Foto: Wikipedia.org

Andy Serkis – herec, který ztvárnil Gluma.

Režisér i producenti v rozhovorech netajili radost, že se budou opět podílet na filmovém zpracování jednoho z nejpopulárnějších fantasy světů – Středozemě.

„Je to čest, vydat se znovu zpátky do Středozemě s naším přítelem a spolupracovníkem Andy Serkisem. Jako dlouholetí příznivci Tolkienova díla jsme hrdí, že na tomto projektu můžeme pracovat,“ citoval magazín producentský tým v čele s Peterem Jacksonem.

Trilogie Pán prstenů je jednou z nejúspěšnějších filmových ság všech dob. Byla nominována na 30 Oskarů, získala jich hned 17. Vydělala pak téměř tři miliardy dolarů (cca 70 miliard korun). Série Hobit až tak úspěšně fanoušky ani kritiky přijímána nebyla, v ziscích si ale vedla podobně jako její předchůdce.

Na audiovizuálním zpracování slavného světa nyní pracují i filmová studia společnosti Amazon ve svém seriálu Prsteny moci. Ten by se měl v červnu dočkat své druhé řady, první byla ovšem fanoušky přijímána rozporuplně. Tehdy se jednalo o nejdražší seriál všech dob.

Doporučované