Hlavní obsah

Policie ukázala video s mužem, v pražském metru vyhrožoval revizorům mačetou

Bez komentáře: Útočník s mačetou v pražském metru.Video: Policie ČR

 

Reklama

Kriminalisté z 1. oddělení Prahy 3 zajistili mačetu i kamerové záznamy, na kterých je agresor velmi dobře zaznamenán.

Článek

Kriminalisté pátrají po muži, který hrozil na konci listopadu revizorům v pražském metru, že je pobodá mačetou. Muži hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestný čin nebezpečné vyhrožování až tříletý pobyt za mřížemi.

Na webu pražské policie to ve čtvrtek uvedl mluvčí Richard Hrdina.

Revizoři kontrolovali muže ve stanici Vysočanská. Zjistili, že u sebe nemá lístek. „Z toho důvodu ho z přepravních prostor vykázali, avšak on místo toho na revizory vytáhl mačetu a hrozil, že je všechny pobodá,“ uvedl Hrdina.

Muže podle mluvčího odzbrojil přihlížející cestující. Mačetu zahodil do kolejiště. Útočník revizorům nakonec utekl. Opětovně jim vyhrožoval pobodáním. Uváděl, že má nastoupit výkon trestu.

Policisté žádají veřejnost, aby případné informace o muži zavolala na linku 158. „Kriminalisté z 1. oddělení Prahy 3 zajistili mačetu i kamerové záznamy, na kterých je agresor velmi dobře zaznamenán. Do současné doby se jim ho za využití všech operativně pátracích prostředků nepodařilo vypátrat, a tak žádají širokou veřejnost o pomoc,“ stojí na webu policie.

Detektivové by také potřebovali vyslechnout statečného cestujícího, který muže odzbrojil a také další cestující, kteří v inkriminovanou dobu byli přítomni u napadení.

Reklama

Doporučované