Hlavní obsah

Pražská burza oslabila, dolů ji táhly akcie ČEZu a KB

Rozhovor s analytikem X-Trade Brokers Jaroslavem Brychtou.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza dnes oslabila. Index PX klesl o 0,19 procenta na 1076,63 bodu. K oslabení burzy přispělo zlevnění akcií energetické firmy ČEZ a Komerční banky, které patřily k nejobchodovanějším emisím. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Článek

Většina hlavních emisí dnes posilovala, ale ani to nedokázalo zabránit celkovému oslabení burzy. Oslabující cenné papíry ČEZu a Komerční banky se totiž podílely na téměř polovině celkového objemu obchodů na burze. Akcie ČEZu zlevnily o 0,27 procenta na 544 korun a akcie Komerční banky o 0,32 procenta na 942 korun. Nejvýrazněji se propadly akcie softwarové firmy Avast, a to o 1,60 procenta na 92,50 koruny.

Pokles burzy mírnily například cenné papíry bankovní skupiny Erste, které zdražily o 0,35 procenta na 853 korun. Největší posílení zaznamenaly akcie výrobce nápojů Kofola, které si polepšily o 0,99 procenta na 306 korun.

Česká měna dnes posílila vůči euru a stagnovala k dolaru. Koruna k 17:00 zpevnila oproti předchozímu závěru k euru o tři haléře na 25,62 Kč/EUR. K dolaru koruna sice oslabila, ale pouze o jeden haléř na 22,66 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované