Hlavní obsah

Pražská burza oslabila, ztrácely třeba akcie KB a Erste

Rozhovor s Vladimírem Vávrou z WOOD & Company.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza dnes oslabila. Index PX klesl o 0,11 procenta na 1085,49 bodu. Zlevnily například akcie Komerční banky a bankovní skupiny Erste. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Článek

Ze 13 hlavních emisí pražské burzy si většina při dnešním obchodování pohoršila. V červených číslech skončily i cenné papíry Komerční banky a Erste, které tradičně patří k emisím, s nimiž se obchoduje v největších objemech. Akcie Komerční banky zlevnily o 0,32 procenta na 942 korun a akcie Erste o 0,71 procenta na 869,60 koruny. Nejvýrazněji oslabily z hlavních emisí právě akcie Erste.

Pokles burzy zbrzdily třeba cenné papíry Moneta Money Bank, které dosáhly největšího objemu obchodů a zároveň posílily o 0,69 procenta na 80,40 koruny. Nejvíce si polepšily akcie textilní společnosti Pegas Nonwovens, a to o 1,28 procenta na 790 korun.

Česká měna dnes zpevnila vůči euru a stagnovala k dolaru. Koruna k 17:00 posílila oproti předchozímu závěru k euru o tři haléře na 25,69 Kč/EUR. K dolaru sice také zpevnila, ale pouze o jeden haléř na 22,89 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované