Hlavní obsah

Pražští policisté zablokovali vjezd na bleší trh ve Vysočanech

Foto: Vojtěch Gavriněv

Bleší trh láká i v době epidemie, ale zákaz je zákaz.

Reklama

Pražská policie v pátek večer a v sobotu dopoledne zablokovala vjezd na bleší trh ve Vysočanech. Hlídky zabránily vjezdu do prostor tržiště více než sto sedmdesáti řidičům.

Článek

Trhy podle vládních opatření nesmějí fungovat. Akce se zúčastnilo několik desítek policistů a skončila kolem jedenácté dopoledne. Pokuty žádné nepadly, policisté vše řešili domluvou. Policie začala auta v pátek kolem 23:00 obracet u vjezdu do areálu trhu z Poděbradské ulice.

Provozovatelé bleších trhů na Facebooku napsali, že v sobotu zavřeli „z důvodu policejních zátaras“. Podle policejního mluvčího Jana Rybanského nešlo o zátarasy, ale o dvě vozidla na vozovce. Cílem bylo, aby se auta neotáčela v areálu, kde by tak mohla vzniknout nepřehledná skrumáž.

Sankce policisté žádné neudělili, a to ani nakupujícím a prodejcům mířícím na trhy, ani provozovateli areálu. Vše se řešilo na místě domluvou, nebyla uložena žádná bloková pokuta ani nebyl žádný případ předán příslušnému správnímu orgánu.

Podle vládních nařízení je prodej zboží ve stáncích a na tržištích zakázán s výjimkou pojízdných prodejen potravin a drogistického zboží v obcích, kde není pevný obchod. Podle policie se tento zákaz na bleší trh jednoznačně vztahuje. Ostatně někteří řidiči sami říkali, že tam jedou prodávat, uvedl mluvčí. Dodržování zákazu nyní kontrolují hlídky při běžné činnosti.

Reklama

Související témata:

Doporučované