Hlavní obsah

Předpověď: Počasí na čarodějnice slibuje zajímavý pohled z vesmíru

Videoblog meteorologa Petra Dvořáka.Video: Petr Dvořák, Seznam Zprávy

 

Reklama

Vyšší teploty nahrávají bouřkám. Kvůli suchému vzduchu se ale v následujících dnech objeví jen výjimečně.

Článek

I přes stoupající teploty se bouřky zatím příliš neukážou – v příštích dnech se budou na území České republiky vyskytovat jen ojediněle. Může za to suchý vzduch, který je nepříznivý pro vyvíjení bouřkové oblačnosti.

V pondělí by mělo být polojasno až skoro jasno. Přeháňky nebo bouřky můžeme čekat během odpoledne na východě České republiky. Nejvyšší teploty dosáhnou 24 až 28 °C. Na západě Čech bude kolem 20 °C.

V úterý bude oblačno až polojasno. Ojediněle přijdou přeháňky. Teploty přes den vystoupají na 18 až 22 °C. Na východě území pak až na 25 °C.

Častěji se bouřky začnou objevovat až v dalších týdnech, kdy budou přetrvávat vysoké teploty. Teplo ale bude o něco menší než v předchozím období, kdy i několik dnů po sobě padaly teplotní rekordy.

Meteorologové očekávají nadprůměrné teploty až do konce května. Z nadcházejících týdnů bude nejteplejší ten příští, kdy rtuť teploměru vystoupá až k 25 stupňům Celsia.

Čarodějnice pohledem z družice

Pondělí 30. dubna patří tradičnímu symbolickému pálení čarodějnic a na mnoha místech se večer rozhoří ohně. Mělo by být převážně jasné počasí, což umožní pozorovat hořící vatry a ohně z družice.

Meteorolog Petr Dvořák vám ve videu řekne, kde takové záběry budou k vidění a ukáže také, jak vypadaly čarodějnice pohledem z družice v roce 2015.

Reklama

Doporučované