Hlavní obsah

Předseda americké Sněmovny reprezentantů Paul Ryan nebude usilovat o své znovuzvolení

Odchod Paula Ryana.Video: AP

 

Reklama

O tom, že by Paul Ryan odešel z funkce předsedy Sněmovny reprezentantů, se spekuluje už déle. V minulosti ale jeho mluvčí tyto domněnky popřel.

Článek

Předseda americké Sněmovny reprezentantů Paul Ryan nebude usilovat o své znovuzvolení do funkce, oznámila ve středu jeho kancelář. Informaci s odvoláním na své zdroje přinesl zpravodajský server CNN.

„Ráno předseda Ryan sdělil svým kolegům, že tento rok bude ve funkci člena Sněmovny reprezentantů jeho posledním,” uvedl poradce Brendan Buck v prohlášení kanceláře s tím, že Ryan by měl být ve funkci do konce roku. Poté chce více času věnovat rodině.

O Ryanově odchodu z Kongresu se už poměrně dlouho spekulovalo, podle AP v parlamentu už splnil svůj hlavní politický cíl, jímž bylo prosazení radikální daňové reformy. Členem Kongresu je Ryan od roku 1998, v prezidentských volbách v roce 2012 si ho uchazeč o prezidentskou funkci Mitt Romney zvolil za svého kandidáta na post viceprezidenta.

O místo předsedy Sněmovny reprezentantů se podle serveru Politico budou zřejmě ucházet poslanci Kevin McCarthy a Steve Scalise.

Na konci března Ryan navštívil Prahu a vystoupil před českými poslanci.

Reklama

Související témata:

Doporučované