Hlavní obsah

Představitel Terminátora Arnold Schwarzenegger byl propuštěn z nemocnice. Prodělal operaci srdce

Video: Jolana Humpálová, Reuters

 

Reklama

Sedmdesátiletý Arnold Schwarzenegger se 29. března podrobil v losangeleské nemocnici Cedars-Sinai plánované výměně srdeční chlopně pomocí katétru.

Článek

Rakousko-americký herec, sportovec a politik Arnold Schwarzenegger byl po operaci srdce v pátek propuštěn z nemocnice. Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na jeho mluvčího.

Bývalý kalifornský guvernér „je doma a daří se mu skvěle”, uvedl mluvčí Daniel Ketchell.

Sedmdesátiletý Schwarzenegger se 29. března podrobil v losangeleské nemocnici Cedars-Sinai plánované výměně srdeční chlopně pomocí katétru. Během operace, která byla částečně experimentální, ovšem nastaly komplikace, uvedl server TMZ. Lékaři s nimi ale podle serveru počítali.

Někdejší hvězda akčních filmů, známá mimo jiné ze série o Terminátorovi, už v roce 1997 podstoupila v Mexiku výměnu aortální chlopně. Lékaři to sice nepovažovali za nezbytně nutné, ale Schwarzenegger se pro operaci rozhodl, dokud je ještě mladý a s ohledem na to, že později by byl zákrok stejně nutný.

Posledních několik dní již Schwarzenegger komunikoval z nemocnice prostřednictvím Twitteru. V pondělí napsal: „It's true: I'm back! (Je to pravda: Vrátil jsem se.)”, v narážce na svou slavnou větu z filmu Terminátor I will be back.

„Usnul jsem s očekáváním, že se probudím s malou jizvou, a probudil jsem se s velkou. Ale víte co? Probudil jsem se, a za to jsem vděčný,” dodal.

Reklama

Doporučované