Hlavní obsah

Překvapivé přiznání kandidáta Drahoše: Nosím falešné brýle

Večerní zprávy 30. 3. 2017.

 

Reklama

V prvním rozhovoru, který poskytl po oznámení kandidatury na prezidenta, Jiří Drahoš mluvil o tom, jak sebrat voliče Miloši Zemanovi i o svém zdravotním stavu.

Článek

Sám dobrovolně spustil období několika měsíců, v nichž bude rozebírán do detailu každý jeho krok, každé jeho slovo - a také například jeho zdravotní stav. V prvním rozhovoru po oznámení kandidatury, který Jiří Drahoš poskytl Seznamu, přišla řeč i na jeho zdraví.

„Nebudu zveřejňovat svou zdravotní kartu, ale přiznám, že mám vyšší tlak odpovídající věku," uvedl Jiří Drahoš. A na doplňující otázku, jak vidí, když nosí brýle, přidal překvapivou odpověď. „Vidím jako rys, brýle, které mám, mají nula dioptrií." Proč je tedy nosí, to vysvětlil ve studiu Seznam Zprávy a vy si můžete jeho odpověď pustit nahoře ve videu.

Číslo 5 na startovní pásce

Jiří Drahoš oznámil svou kandidaturu jako pátý v pořadí. Před ním tak učinili Michal Horáček, textař a podnikatel, a současná hlava státu Miloš Zeman. Kromě nich veřejně kandidaturu ohlásili ještě aktivista Marek Hilšer a neznámý podnikatel Igor Sládek. Všechny čeká povinnost sesbírat nejméně 50 tisíc podpisů, aby se stali skutečnými kandidáty.

Reklama

Doporučované