Hlavní obsah

Nedokázali, že jsou naše vozítka nebezpečná. Přemýšlíme, jestli v boji se zákazem pokračovat, říkají provozovatelé segwayů

Zákazu segwayů v Praze nemáme co vytknout, rozhodl soud.Video: Petr Švihel

 

Reklama

Provozovatelé segwayů zamítnutí žaloby kritizují. Zvažují, jestli pokračovat v právní bitvě.

Článek

Na zákazu segwayů v centru Prahy nenašel městský soud žádnou procesní chybu. A posuzovat další ohledy zákazu mu nepřísluší. Takto soud zdůvodnil zamítnutí žaloby Asociace Segway na zákaz vozítek v širším centru Prahy.

Advokát asociace to po rozsudku kritizoval. „V podstatě soud řekl, že obec může svým rozhodováním popřít správní řád,“ reagoval Pavel Říčka, který zastupuje ve sporu asociaci.

Sám své argumenty, proč zákaz zamítnout, stavěl zejména na třech bodech. Neusiluje o zrušení všech regulací vozítek Segway, pouze jeho úplného zákazu v širším centru hlavního města. Nebylo podle něj přesvědčivě na datech prokázáno nebezpečí, které hrozí chodcům.

Zákaz podle asociace omezil nejen podnikatele, ale i obyvatele. Ty zastupoval René Buřič, který bydlí na Praze 1 a nemůže jezdit domů na svém segwayi. Stejný muž zároveň provozuje firmu, která pořádá prohlídky právě na segwayi.

„Až dostanu vyhotovení rozsudku, zvážím, jestli nepokračovat u vyšší instance,“ řekl René Buřič v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Reklama

Související témata:

Doporučované