Hlavní obsah

Přesun válečných lodí Ruska znervóznil Brity. Na hlídku vyplula královská fregata

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Bez komentáře: Britové doprovázejí ruskou flotilu na cestě do Sýrie (video: Nela Vejvodová).

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Rusko přesouvá své válečné lodě ze Severního moře k Sýrii. Na palubě vezou bitevní letadla a vrtulníky.

Článek

Přesun ruských válečných lodí poblíž pobřeží Velké Británie vyvolal reakci království. Na cestě ze Severního moře přes kanál La Manche je bude sledovat britská válečná fregata HMS Richmond a torpédoborec HMS Duncan.

Ruská letadlová loď Admirál Kuzněcov v doprovodu raketového křižníku Petr Veliký a protiponorkových lodí Severomorsk a Viceadmirál Kulakov zamířila minulý víkend pravděpodobně k břehům Sýrie.

Podle NATO se ruské seskupení pohybuje v mezinárodních vodách a alianční síly je proto budou jen sledovat bez jakékoli další akce.

Vzhledem k tomu, že na palubě Admirála Kuzněcova jsou bojové letouny a vrtulníky, doprovází fregatu Richmond na její monitorovací misi i britské královské letectvo, oznámila v Londýně armáda.

Součástí ruské flotily ve Středomoří je už řada torpédoborců, výsadkových lodí a lodí s protiponorkovými vrtulníky. Počátkem října se do oblasti přesunula ruská korveta Miraž, vyzbrojená raketami s plochou dráhou letu Malachit, a dvě korvety Serpuchov a Zeljonyj Dol, na jejichž palubě jsou rakety s plochou dráhou letu dlouhého doletu Kalibr.

Cvičení Admirála Kuzněcova v Norském moři

Reklama

Doporučované