Hlavní obsah

Stavbu mešit bych v Česku zakázal zákonem, říká prezidentský kandidát Kulhánek

Kulhánek: Vrátit úctu práci a řemeslu. Aby se o těchto lidech mluvilo víc než o kdejaké pseudocelebritě.

 

Reklama

Byl voličem hnutí ANO, ale teď tvrdí, že stát se jako firma řídit nedá. Milionovou prezidentskou kampaň Vratislavu Kulhánkovi prakticky zaplatil jediný člověk.

Článek

Chce být prezidentem dělníků, protože „v továrnách celý život pracoval“. Vratislav Kulhánek (74) šéfoval Škodě Auto i českému hokejovému svazu.

Do prezidentské volby Kulhánka vyslala obnovená ODA miliardáře Pavla Sehnala. Majitel komplexu Aquapalace v pražských Čestlicích nebo pojišťovny Slavia už dal na Kulhánkovu kampaň 6 milionů korun.

„Průzkumům nevěřím. Věřím si na 15 procent,“ říká kandidát, kterému poslední průzkumy veřejného mínění předpovídají voličskou podporu kolem 1,5 procenta.

Kandiduje s heslem „vrátit úctu práci a řemeslu“. Podporuje přijetí eura a říká, že tahle země dluží lidem lepší silnice „nejen ty hlavní, ale také 2. a 3. třídy“. Posbírat potřebných 50 tisíc podpisů se mu sice nepodařilo, k boji o Hrad mu ale pomohlo 23 poslanců ze šesti stran.

Ve volbách v roce 2013 volil hnutí ANO. Jeho předseda mu dokonce nabízel, aby kandidoval v jeho barvách do Senátu. Pak se ale Kulhánek s šéfem ANO názorově rozešel: „Ostatní strany byly bezbarvé, o ničem. Babiš přišel s něčím, co mi přišlo, že má hlavu a patu. Teď jsem ale z Babiše rozpačitý, jsou tam určité autoritativní prvky.“

Kulhánek byl koncem šedesátých let krátce členem KSČ, k níž se dal z „mladické naivity“. Před čtrnácti roky soud rozhodl o vyškrtnutí jeho jména ze seznamů agentů StB. Bývalí pracovníci komunistické politické policie prohlásili, že si informace v Kulhánkově spisu na konci 80. let vymysleli.

Je Kulhánkova kandidatura jen pokusem zviditelnit ODA miliardáře Sehnala? Měl by být podle něj Andrej Babiš vydaný ke stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo? A co by na Hradě změnil po Miloši Zemanovi? Sledujte Výzvu Jindřicha Šídla v úvodním videu.

Web Vratislava Kulhánka: https://www.kulhaneknahrad.cz/

Na transparentní účet se můžete podívat zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované