Hlavní obsah

Prezident, který by dal všem tátům pušku do ruky. Jiří Hynek o obraně Česka a IQ 156

Jiří Hynek: Za volebním heslem „Pro tátu pušku do ruky” si stojím.

 

Reklama

Puška v chýši rolníka je pro mě symbolem demokracie, říká ve Výzvě Seznamu šéf Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek.

Článek

Mluví o tom, že jeho volební potenciál je 88 procent, protože přesně tolik lidí ho podle průzkumů nezná. Jak „výhodná“ je to situace pouhých devět dnů před prezidentskou volbou? A není kandidatura Jiřího Hynka jen reklamou zbrojařů? Zvlášť když kandidoval za stranu Realisté v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny (s výsledkem 0,71 procenta) a s heslem „Pro tátu pušku do ruky“.

„Český trh je pro výrobce zbraní malá louže,” odráží Hynek otázky na to, jestli jeho prezidentská kampaň není propagací zbrojního průmyslu.

Žádné vlastní peníze do kampaně

Sedmapadesátiletý Jiří Hynek kandiduje na prezidenta díky podpisům 29 poslanců z osmi různých stran. Proč dal do kampaně Realistů před volbami do Sněmovny 400 tisíc korun, zatímco do prezidentské kampaně své peníze nedává?

„Mohl jsem si koupit auto, ale je to investice a velké zkušenosti do budoucna,” hodnotí peníze investované do kampaně Realistů. Vysvětluje také, proč teď na svou prezidentskou kampaň vlastní peníze nedává: „Nemělo by to být o penězích, ale o setkávání s lidmi. Ale část peněz na (transparentním) účtu je od mých příbuzných.”

Proč by chtěl prosazovat zavedení povinného vojenského výcviku? Zmírnil by protikuřácký zákon? Proč si nic nemyslí o prezidentském rivalu Jiřím Drahošovi a co mu v předvolební kampani „ukradl” Mirek Topolánek? Podívejte se na rozhovor s Jiřím Hynkem ve videu nahoře.

Na transparentní účet Jiřího Hynka se můžete podívat zde.

Reklama

Doporučované