Hlavní obsah

Prezident jmenoval předsedu Krajského soudu v Brně. Dekret dostal od Mynáře

Foto: Twitter Jiřího Ovčáčka

Prezident Miloš Zeman při volbách do Poslanecké sněmovny.

Reklama

aktualizováno •

Prezident je momentálně hospitalizován na ARO v Ústřední vojenské nemocnici.

Článek

Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval Milana Čečotku předsedou Krajského soudu v Brně. Učinil tak na návrh ministryně spravedlnosti Marie Benešové, jmenování je účinné od 13. října.

Jmenování v úterý oznámil prostřednictvím tiskové zprávy mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Soudce Čečotka si podle zjištění Seznam Zpráv převzal dekret v úterý na Hradě od kancléře Vratislava Mynáře. Kdy ho prezident podepsal, není jasné.

Miloš Zeman je od neděle hospitalizován na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny ve vojenské nemocnici v Praze. Jeho přesný zdravotní stav není znám.

Mluvčí Ovčáček již dříve uvedl, že hospitalizace prezidentovi nebrání ve vykonávání ústavních pravomocí.

Hrad s novináři ohledně zdravotního stavu prezidenta nekomunikuje. Když se v úterý Seznam Zprávy vydaly na Hrad zjistit, jak momentálně pracuje prezidentská kancelář a jaký je aktuální stav prezident, mluvčí Ovčáček redaktora odbyl.

„Nemám vám co říct,“ řekl pouze mluvčí. Na rádiu Proglas uvedl, že kancelář ohledně prezidentova zdraví komunikuje dostatečně. S tím nesouhlasí senátoři – šéf Senátu Miloš Vystrčil vyzval kancléře, aby zveřejnil bližší informace. Kvůli prezidentově zdraví se sejde také ústavní komise Senátu.

Reklama

Související témata:

Doporučované