Hlavní obsah

„Přezkoušení“ u prezidenta má za sebou další Babišův ministr. Nejmladší člen vlády Adam Vojtěch má řídit zdravotnictví

Schůzku se Zemanem má za sebou budoucí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

 

Reklama

Menšinový kabinet jmenuje Miloš Zeman ve středu. V pondělí k němu dorazí poslední tři vládní nováčci.

Článek

Prezident Miloš Zeman si pozval na nedělní odpoledne do zámečku v Lánech další dva ministerské kandidáty, které chce mít ve svém vládním týmu designovaný premiér Andrej Babiš.

Jako první dorazil na pohovor Tomáš Hüner, který má vést Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Jak setkání hodnotí? Podívejte se dole ve videu.

Mezitím za prezidentem dorazil také nejmladší budoucí ministr, teprve 31letý Adam Vojtěch, který se má nastěhovat na Palackého náměstí do budovy Ministerstva zdravotnictví.

Vojtěch, který je poslancem ANO a pro Andreje Babiše pracoval už na ministerstvu financí, po schůzce prohlásil, že by chtěl prosadit například roční "beztrestnost" pro lékaře kvůli elektronickým receptům.

Dosud se Zeman setkal se třemi kandidátkami a jedním kandidátem na ministry. Ve čtvrtek Zeman jednal s kandidátkami na post ministryně práce a ministryně pro místní rozvoj Jaroslavou Němcovou a Klárou Dostálovou, v pátek s uchazečkou o post ministryně financí Alenou Schillerovou a uchazečem o místo ministra vnitra Lubomírem Metnarem. Poslední přijme v pondělí, pozvánku dostali na odpoledne tři pravděpodobní členové Babišova kabinetu.

Zeman oznámil, že se před jmenováním nového kabinetu setká s devíti politiky, kteří budou ve vládě nováčky. Chce se s nimi seznámit a mluvit s nimi o jejich záměrech na jednotlivých ministerstvech. Jednat nebude s pěticí ministrů ANO, kteří působili už v končící vládě. Menšinový kabinet hnutí ANO jmenuje Zeman ve středu 13. prosince.

Zeman v Lánech přijal Tomáše Hünera, který má vést MPO.

Reklama

Doporučované