Hlavní obsah

Při autonehodě v Krkonoších zemřel zástupce šéfa zpravodajců, policie hledá svědky

Foto: Policie Královéhradeckého kraje

Policie hledá svědky tragické srážky Fordu Mustang se Škodou Rapid u Špindlerova Mlýna.

Reklama

Třicetiletý řidič Fordu Mustang jel od Vrchlabí směrem na Špindlerův Mlýn a v pravotočivé zatáčce se v protisměru čelně střetl se Škodou Rapid. Řidič rapidu zemřel na místě.

Článek

Trutnovská policie hledá svědky sobotní tragické srážky sportovního vozu Ford Mustang se Škodou Rapid u Špindlerova Mlýna v Krkonoších. Při nehodě zahynul devětačtyřicetiletý řidič rapidu. Podle mluvčí Vojenského zpravodajství Alžběty Riethofové to byl jeden ze zástupců ředitele Vojenského zpravodajství, brigádní generál Milan Jakubů. Policie vyšetřuje okolnosti sobotních jízd vozů Ford Mustang v okolí Špindlerova Mlýna, Vrchlabí a Benecka, řekla dnes ČTK mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková.

Třicetiletý řidič mustangu jel od Vrchlabí směrem na Špindlerův Mlýn a v pravotočivé zatáčce se v protisměru čelně střetl s rapidem. Řidič rapidu zemřel na místě.

„Milan Jakubů celý svůj profesní život zasvětil bezpečnosti naší země a našich občanů. Je tragickou ironií osudu, že jeho život skončil právě tímto způsobem,“ uvedl dnes ve vyjádření pro média ředitel Vojenského zpravodajství Jan Beroun. Jakubů byl do hodnosti brigádního generála jmenován před dvěma lety.

Sedmačtyřicetiletou spolujezdkyni řidiče rapidu záchranáři převezli vrtulníkem s těžkým zraněním do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Řidič a dvanáctileté dítě z mustangu skončili s lehkými zraněními ve vrchlabské nemocnici.

Policie nařídila znalecké zkoumání v oboru dopravy. „Jeho závěry pro nás budou velmi důležité,“ uvedla Ježková. Řidič sportovního vozu podle ní zatím nebyl kvůli hospitalizaci vyslechnut, dítě již bylo z nemocnice propuštěno a svědectví kriminalistům poskytlo. Televize Nova s odvoláním na svědky uvedla, že nehoda se stala po honičce sportovních vozů.

Orientační zkouška na přítomnost alkoholu v dechu byla u řidiče mustangu negativní. „Ještě čekáme na výsledek odběru krve a s tím související toxikologický rozbor. Očekáváme také výsledky nařízené soudní pitvy u zemřelého řidiče z druhého vozidla,“ uvedla mluvčí.

Podle informací ČTK skupina sportovních automobilů včetně alespoň jednoho vozidla značky Ford Mustang v sobotu odpoledne vysokou rychlostí jela také po horské silnici z centra Špindlerova Mlýna směrem na Špindlerovku, na kterou mohou pouze vozidla se zvláštním povolením Správy Krkonošského národního parku (KRNAP). Mluvčí národního parku Radek Drahný ČTK řekl, že žádné porušení zákazu vjezdu na tuto komunikaci během soboty správa nezaregistrovala, neřeší a ani neeviduje pro tento den žádné žádosti o povolení pro vjezd pro taková vozidla.

U svědků policie stojí o jejich očitá svědectví a o záznamy z kamer z jejich automobilů. Zájem má policie i o svědectví o dění na silnici před nehodou a o svědectví jízd sportovních aut v okolí horských středisek. „Dopravní policisté se souběžně zabývají i případným porušováním pravidel v silničním provozu v souvislosti s jízdou Fordů Mustang na Trutnovsku,“ uvedla mluvčí.

Silnici mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem nepokládá policie za rizikovou. Případné nehody na ní bývají v zimě a nejsou vážné. „I vzhledem k sobotní události ale nyní budeme provozu na silnici do Špindlerova Mlýna věnovat zvýšenou pozornost,“ řekla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Doporučované