Hlavní obsah

Při střelbě v americkém Marylandu zemřely tři osoby, dva lidé jsou zranění

Foto: AP

Místo činu.

Reklama

aktualizováno •

Podle zdroje blízkého vyšetřování měla být střelkyně nespokojená zaměstnankyně distribučního centra lékárenského řetězce Rite Aid. Pokusila se střelou do hlavy o sebevraždu, ale neúspěšně, proto na sebe vystřelila i podruhé.

Článek

V Aberdeenu v americkém státě Maryland zaznamenaly bezpečnostní složky střelbu. Podle úřadů útočila žena. Střelkyně zabila tři osoby a dvě zranila, podle šerifa Jeffreyho Gahlera měla jednu ruční zbraň. Policie střelkyni zadržela a leží v kritickém stavu v místní nemocnici. Šerif neobjasnil, jak ke zranění útočnice došlo, žádný povolaný policista na ni ale neměl vystřelit.

K incidentu došlo ve čtvrtek v distribučním centru lékárenského řetězce Rite Aid. Podle mluvčí společnosti Susan Hendersonové v centru pracuje zhruba 1000 lidí.

„Distribuční centrum je místo, kde produkty přebíráme a zpracujeme k dodání,” popsala Hendersonová zařízení americkému serveru CNN. K útoku podle ní došlo v hlavní budově centra.

Podle zdroje blízkého vyšetřování měla být střelkyně nespokojená zaměstnankyně. Pokusila se střelou do hlavy o sebevraždu, ale neúspěšně, proto na sebe vystřelila i podruhé.

Místní šerif vyzval obyvatele města v příspěvku na Twitteru, aby se vyhnuli oblasti, kde se střílelo. Jedná se o byznysovou čtvrť.

Na vyšetřování střelby se podílí i baltimorská pobočka FBI. Guvernér Marylandu Larry Hogan napsal na Twitter, že situaci bedlivě sleduje a že se modlí za všechny, kterých se incident nějakým způsobem dotkl. „Stát je připraven poskytnout jakoukoli pomoc,“ napsal Hogan.

Aberdeen leží necelých 50 kilometrů od Baltimoru. Šlo o třetí větší střelbu v posledních 24 hodinách v USA. Ve Wisconsinu si středeční střelba v kancelářském komplexu v Middletonu vyžádala 3 zraněné, v Pensylvánii byli 4 lidé zraněni, taktéž ve středu, při útoku na úřadě ve městě Masontown. Policie při obou incidentech střelce zneškodnila.

Reklama

Související témata:

Doporučované