Hlavní obsah

Při výbuchu pyrotechniky ve Španělsku zahynul jeden člověk, dalších 27 je zraněných

Ve Španělsku vybouchla pyrotechnika.Video: Redakce Seznam, AP

 

Reklama

Na severovýchodě Španělska vybuchla pyrotechnika. Tlaková vlna zničila řadu domů v okolí. Při incidentu zahynul jeden člověk a 27 dalších utrpělo zranění.

Článek

Jednu oběť a 27 zraněných si vyžádal středeční výbuch pyrotechniky v obci na severozápadě Španělska. Informovala o tom agentura Europa Press s odvoláním na galicijskou regionální vládu. Některá španělská média předtím uváděla, že při explozi zemřeli čtyři lidé. Výbuch srovnal se zemí několik domů v okolí místa neštěstí.

Výbuch nastal odpoledne v obci Tui, která leží asi 30 kilometrů jižně od galicijského města Vigo. Vysoký sloup kouře byl vidět několik kilometrů daleko. Policie místo neštěstí uzavřela z obav před dalšími explozemi. Výbuch způsobil tlakovou vlnu, která zničila řadu domů v okolí.

Na místo dorazily tři jednotky hasičů, šest sanitek a dva vrtulníky. Přijela i speciální jednotka pyrotechniků, aby místo zajistila před případnou další explozí.

Galicijská regionální vláda po několika hodinách od události médiím potvrdila, že výbuch zabil jednu osobu a 27 lidí zranil. Mezi zraněnými je sedm nezletilých.

Starosta města Tui Enrique Cabaleiro řekl agentuře Europa Press, že majitel domu, v němž k explozi došlo, měl soudně zapečetěný sklad pyrotechniky v jiné obci. Podle starosty zřejmě část materiálu tajně přestěhoval do svého domu, kde pak pyrotechnika vybuchla.

Policie v souvislosti s explozí zadržela jednoho muže, jehož podezírá ze zabití a obecného ohrožení.

Reklama

Doporučované