Hlavní obsah

Přichází sezona volebních dárků. Otevírají se nové dálnice u Příbrami nebo Českých Budějovic

Živě z dálnice D3. Nový úsek dálnice na jih Čech se stihne otevřít ještě před volbami.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Řidiči v Česku se ještě před volbami projedou po nových úsecích dálnic. Blížící se volby jsou vždy pro politiky dobrou příležitostí je pro motoristy otevřít.

Článek

V říjnu by se měla otevřít také nová část dálnice D4 Skalka, která povede dopravu kolem Příbrami. A na dálnici D3 u Českých Budějovic bude hotový úsek mezi Veselím nad Lužnicí a Bošilcem a dále pak úsek Borek-Úsilné.

Právě úsek mezi Borkem a obcí Úsilné se otevře předčasně na konci září. Vydal se tam i reportér Seznamu Jaroslav Gavenda. Tento úsek má 3 kilometry a nachází se u Českých Budějovic.

Část dálnice D3 Borek-Úsilné na Českobudějovicku bude hotová o dva měsíce dříve, než byl původní termín. Ředitelství silnic a dálnic tento úsek otevře 27. září, práce stály více než 700 milionů korun.

Další rozestavěný úsek D3 Veselí nad Lužnicí - Bošilec, který je dlouhý 5 kilometrů, otevře stát 12. října.

A to není vše. Plně bude zprovozněn také provoz na Prackovické estakádě na dálnici D8. Dosud byl provoz zúžen do jednoho pásu, a to kvůli zpevňování základů takzvané Prackovické estakády. Před zprovozněním se daný úsek kvůli cvičení hasičů a kontrolám uzavře a řidiči budou muset zhruba do 17:00 využít objízdné trasy.

Reklama

Doporučované