Hlavní obsah

Přímé letecké spojení s Čínou letos využilo 90 tisíc cestujících

Čínské investice v Česku.

 

Reklama

Sledujte studio Seznamu: Pravidelný letecký spoj mezi Prahou a Šanghají funguje bezmála půl roku. Jak přímé letecké spojení pomohlo byznysu a cestovnímu ruchu mezi Českem a Čínou?

Článek

Je to půl roku, co zahájila čínská letecká společnost China Eastern Airlines za účasti vysoce postavených českých politiků pravidelné spojení mezi Prahou a Šanghají. Od 22. června provozuje své lety třikrát týdně.

Linka Praha–Šanghaj je už druhým pravidelným přímým spojením Česka s Čínou. Spoj létá od loňského podzimu pravidelně i mezi Prahou a Pekingem. Nepravidelně pak do Česka létá i letadlo z provincie Sečuán.

Pomohly přímé letecké spoje přivést čínské byznysmeny do Česka a naopak? Pomohly přímé linky v podpoře cestovního ruchu? A nebo šlo jen o „velkou slávu" za přihlížení českých politických špiček?

I na tyto otázky odpovídal ve studiu Seznam Zpráv generální ředitel CzechInvestu Karel Kučera, Markéta Vogelová z CzechTourism, místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež nebo politický reportér Seznam Zpráv Václav Dolejší.

Reklama

Související témata:
Spoj

Doporučované