Hlavní obsah

Pelta končí v čele fotbalu. Na jeho místo kandidují čtyři muži

Záznam tiskové konference FAČR.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ve fotbalovém hnutí začala přetlačovaná o to, kdo nahradí zatčeného bosse. Peltovi místopředsedové řeknou, jak by si to představovali.

Článek

Miroslav Pelta v nejbližších hodinách doručí prostřednictvím svého advokáta rezignační list do sídla Fotbalové asociace ČR. Oznámil to jeden z Peltových místopředsedů Roman Berbr. „Předpokládám, že se tak stane každou hodinou," řekl na tiskové konferenci FAČR.

Fotbal bude nyní hledat nového šéfa.

Kandidovat budou bývalý generální sekretář asociace Petr Fousek, šéf STES (marketingové firmy) Martin Malík, generální ředitel Ondrášovky, jednoho z velkých sponzorů fotbalu Libor Duba a také bývalý ministr a šéf Legislativní rady vlády a současný člen komise rozhodčích Petr Mlsna.

Sám Roman Berbr nikoliv, řekl, že je vnímán příliš kontroverzně.

Pelta opustí všechny funkce

Pelta se podle Berbra stáhne ze všech funkcí, čímž padne jeden ze tří důvodů, proč je vazebně stíhán. Je to totiž přesně týden, co Obvodní soud v Praze 1 poslal Peltu do vazební cely.

Už dávno před skandálem s rozdělováním sportovních dotací a Peltovým zatčením si ale fotbalová asociace určila, že na začátku června uspořádá volební valnou hromadu. Ta se podle všeho uskuteční.

Dnes, tedy v pátek 12. května, končí možnost kandidátů oficiálně se přihlásit mezi uchazeče o místo šéfa fotbalu. Dosud jediným známým kandidátem byl Miroslav Pelta – ten je ovšem momentálně ve vazební nemocnici v Brně.

Nyní FAČR místo zatčeného Pelty hledá kandidáty na předsedu a nad jmény se rýsuje zřetelný souboj o to, kdo získá nad fotbalem v případné éře „bez Pelty" moc. Zda to budou fotbalové kluby, nebo dosavadní funkcionáři asociace, v jejichž čele je Peltův místopředseda Roman Berbr.

Právě on a další funkcionáři fotbalové asociace dnes popsali, jak by si představovali budoucnost fotbalu ve složitých časech, kdy jim Ministerstvo školství zastavilo subvence v řádu stovek milionů korun.

Video: Proč si přišli pro Peltu? Nahráli si ho, jak dělí peníze

Proč si policie došla pro Miroslava Peltu?Video: Radek Nohl

Reklama

Související témata:
Zdeněk Zlámal

Doporučované