Hlavní obsah

Ve Spartě zůstává cílem titul, novým kapitánem Šural. Co všechno řeší na Letné před začátkem sezony?

Tisková konference AC Sparta Praha před zahájením sezony.Video: David Janeczek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Fotbalová Sparta začne sezonu už v sobotu na domácím stadionu proti nováčkovi soutěže z Opavy. Podívejte se na přímý přenos tiskové konference před ročníkem, ve kterém se Letenští pokusí o postup do Evropské ligy už z 2. předkola této soutěže.

Článek

Obrovské investice do kádru Sparty v minulé sezoně velké úspěchy nepřinesly, ale Letenští i přes nepovedenou letní přípravu stále drží evropský kurz.

„Předsezonní cíle Sparty zůstávají neměnné. To znamená, že prvním cílem je postoupit přes kvalifikaci do základní skupiny Evropské ligy. Poté se samozřejmě musí Sparta vrátit do boje o titul a vrátit titul na Letnou a samozřejmě budeme chtít uspět i v domácím poháru,“ uvedl na začátku konference generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Sparta před sezonou posílila čtveřice hráčů brankář Milan Heča, stoper Uroš Radakovič, rumunský univerzál Alexandru Chipciu a útočník Benjamin Tetteh z Ghany.

„Vždy jde o palčivou otázku, zda vedení trenérovi přivede všechny vytipované posily. Měli jsme určité představy, něco se zrealizovat dalo, něco se prostě zrealizovat nedalo. Pořád ale tvrdím, že jsou ve Spartě velice kvalitní hráči, a podstatné bylo, abychom z nich udělali tým, a já věřím, že to hráči ukážou v prvním ostrém zápase,“ vysvětlil kouč Pavel Hapal.

Na konci minulé sezony ukončil kariéru útočník a bývalý kapitán Letenských David Lafata. „Novým kapitánem mužstva bude Josef Šural. Pokud nebude Šural na hřišti, tak dostane pásku Nico Stanciu, a pokud nebude ani jeden z nich hrát, tak zvolíme další kapitány,“ uvedl Hapal. 

Letenští skončili v loňské sezoně až na páté pozici a sezonu v evropských pohárech tak začnou už ve 2. předkole Evropské ligy.

„Máme co napravovat, protože se ta loňská sezona nepovedla od začátku do konce. V létě jsme kvalitně doplnili a měli bychom se ucházet o ty nejvyšší pozice. Doufám, že hned od prvního zápasu ukážeme, že to nejsou z naší strany pouze slova,“ vysvětlil nový kapitán Šural.

Sparta v loňské sezoně vypadla hned ve 3. předkole Evropské ligy, tedy ve svém úvodním dvojzápase v evropských pohárech. S něčím podobným ale letos na Letné vůbec nepočítají. 

„Vůbec nepřemýšlíme, že bychom nezvládli předkola Evropské ligy. Všichni věříme, že do základní skupiny postoupíme, takže vůbec neřešíme nějaké alternativy v případě, že bychom nepostoupili,“ zdůraznil Kotalík.

Sparta začíná v lize na domácím stadionu už v sobotu proti nováčkovi z Opavy. Ve 2. předkole Evropské ligy zase Letenské čeká jeden z dvojice Coleraine a Spartak Subotiča. Blíže k postupu má severoirský Coleraine, který v úvodním zápase remizoval v Srbsku 1:1.

Reklama

Doporučované