Hlavní obsah

Záznam pohřbu Jana Třísky v Národním divadle. Končil mohutným potleskem

Pohřeb Jana Třísky z Národního divadla v Praze.

 

Reklama

Herec Jan Tříska zemřel po pádu z Karlova mostu.

Článek

V Národním divadle v Praze se v pátek lidé loučili s hercem Janem Třískou, jenž zemřel 25. září na následky zranění, která utrpěl při pádu z Karlova mostu. Květinové dary mohli lidé nosit do historické divadelní budovy od rána. Současně se mohli podepsat do kondolenční knihy umístěné ve foyer divadla.

Poslední rozloučení s Janem Třískou.Video: Barbora Kalátová

Na jevišti Národního divadla Tříska začínal, angažován tam byl už za studií. V polovině 60. let ze scény ale odešel do tehdy progresivního Divadla za branou.

Tříska patřil k nejtalentovanějším hercům generace 60. let, po emigraci v 70. letech se prosadil i v Hollywoodu. Ve Spojených státech natočil 44 filmů. Po revoluci v listopadu 1989 se do Česka vracel na natáčení i divadelní jeviště. Naposledy přijel Tříska do Prahy kvůli natáčení filmu Jiřího Mádla Na střeše. Začít se mělo koncem září, v sobotu 23. září ale osmdesátiletý herec spadl z Karlova mostu do Vltavy a v noci z neděle na pondělí podlehl v nemocnici následkům těžkého zranění. Policie se přiklání k tomu, že herec spadl do vody nešťastnou náhodou.

Reklama

Doporučované