Hlavní obsah

Proč jen náplavka? Čtenáři radí, kam v Praze vyrazit na výlet

Foto: Petr Švihel

Náplavka zaplněná lidmi, řada z nich porušuje protiepidemická opatření.

Reklama

Snímky přeplněné pražské náplavky v týdnu zaplnily internet. Návštěvníci i někteří politici říkají, že kvůli zavřeným okresům nemají kam jinam jít. Čtenáři na sociálních sítích i v diskuzích naopak navrhují další destinace.

Článek

Les v Klánovicích a v Krči nebo méně známé parky. To doporučují diskutující jako alternativu k přeplněné náplavce. Redakce Seznam Zpráv vybrala z komentářů na sociálních sítích a v diskuzích pod články o přeplněné náplavce některé tipy na méně frekventovaná pražská místa k jarní relaxaci.

M. Čermáková: Jak nemají kam jít? Šárka, Stromovka, Čimický háj, Petřín, Barrandov, Chuchle, Letohrádek Hvězda, Podolské údolí. Copak je jen náplavka?

Jan Novák: V Praze je téměř 3000 ha lesů. K tomu parky, zahrady a jiná zeleň. To fakt není o nedostatku místa: https://lhmp.cz/mestske-lesy/prazske-lesy/

Vojtěch Gibiš: Klánovický les je obrovský a skvělý. Stačí sednout na vlak na Masaryčce a za 21 minut jste tam. Z nádraží do lesa je to pak asi 3 minuty. Lepší než chodit po betonu a kočičích hlavách pod železničním mostem mezi stovkami lidí.

Pavel Pacák: Dneska jsme s rodinou vyrazili do Radlického údolí. Nikde ani noha. Musel bych být cvok, abych chodil zrovna na náplavku.

Marie Zykova: Praha má dost velkých ploch zeleně, kam Pražané mohou, aniž by se museli mačkat na náplavce. Pro přehled uvádím Šárecké údolí = Divoká a Tichá a Dolní Šárka, Housle v Lysolajích, vyhlídka Kozí Hřbety, Budovec – Sedlec, okolí hradiště na Babě, veliký přírodní prostor kolem retenční nádrže Nebušice, Obora Hvězda, Stromovka, Letenské sady, Petřín, okolí Vidoule, Jinonic, Zadní Kopaniny, Radotína, Chuchle, Komořan, Modřanská rokle, Michelský les, Kunratický les, Milíčovský les, lesopark Hostivař, okolí Černého rybníka, Nové Dvory, Přírodní park Klánovice-Čihadla, atp. jsou největší přírodní celky v katastru Prahy + další parky ve středu města, Žofín a Střelecký ostrov.

K. B.: Praha není jenom Divoká Šárka a náplavka. Tento týden to bylo v pohodě v Klánovickém lese, Klíčovských sadech, Lehovci, Satalici.

Fórum čtenářů

Redakce Seznam Zpráv vybírá nejzajímavější příspěvky z diskuzí čtenářů (některé mohou být redakčně kráceny). Zajímají nás vaše názory na aktuální témata a vážíme si diskutérů, kteří debatují slušně, k věci a dodržují kodex diskuzí SZ.

Hanka V.: Já jsem rodilá Pražačka a žila jsem tam 30 let, přesto jsem nikdy nepochopila, co je na náplavce tak cool, natož k relaxaci. Sama bych raději šla do Krčského lesa nebo na Hostivařskou přehradu.

Míša H.: I jen v nedaleké Folimance nebo Ztracence není hlava na hlavě. Argument „není kam jít“ moc neberu.

Vlastimil Voborník: Nevíte, kam se jít projít? Les Krejcárek (15,3 ha), Kunratický les (284 ha), Lesy v Modřanské rokli a na Cholupickém vrchu (164,3 ha), Milíčovský les (81,97 ha), Lesy v Hodkovičkách (65,1 ha), Les Kamýk (33,2 ha), Lesy Tyršův vrch a Bohdaleci (8 ha), Velký háj (60 ha), Lesy v Prokopském údolí a v Dalejském údolí (205,6 ha), Chuchelský háj (124,2 ha), Lesopark Cibulka (66 ha), Divoká Šárka (253,4 ha), Tichá Šárka (100,4 ha), Obora Hvězda (85,6 ha), Les Hlásek (29,2 ha), Kozí hřbety (40,1 ha), Drahanské údolí a Bohnické údolí (90,8 ha), Čimický háj a Ďáblický háj (53 ha), Klánovický les (284 ha), Xaverovský háj (100,3 ha), Les V Panenkách (15,6 ha), Lesy na dvojvrší Smetanka a Tábor (48,2 ha), Lesopark Vinice (40,3 ha), Les Lehovec a Čihadla (37,1 ha), Lesopark Letňany (36,3 ha).

Reklama

Doporučované