Hlavní obsah

Prodejce se chtěl přiživit na Floydově smrti. Amazon mu to zakázal

Foto: www.flickr.com

Památku uctívají lidé z celého světa včetně malých i velkých společností.

Reklama

Smrt George Floyda vyvolala protesty po celém světě. Někteří prodejci se snaží zpeněžit jeho zavraždění formou předmětů, které nabízejí.

Článek

Na stránkách internetového giganta se objevilo dětské tričko, na kterém byla fotografie bývalého důstojníka policejního oddělení v Minneapolisu Dereka Chauvina, jenž klečel na krku George Floyda.

Zboží se objevilo na americké platformě a nabízel jej prodejce třetí strany za necelých patnáct dolarů. S informací přišla jako první britská BBC.

Foto: www.bbc.com

V prohlášení pro BBC Amazon uvedl, že byl účet vyšetřován.

Položka s vyobrazením smrti George Floyda byla v prodeji vedle ostatního oblečení, které propagoval stejný prodejce se zaměřením na příznivce hnutí Black Lives Matter.

Amazon však jasně zakazuje online prodejcům nabízet produkty, jež zobrazují fotografie z místa činu. Jako první si zboží všiml zaměstnanec Amazonu, který vše nahlásil. V prohlášení pro BBC společnost Amazon uvedla: „Všichni prodejci se musí řídit našimi pokyny pro prodej a ti, kteří nebudou, budou předmětem opatření, včetně možného odstranění svého účtu.“

Foto: https://minnesota.cbslocal.com/

Už dříve uvedl server CBS Minnesota informaci o tom, že Amazon odstranil obličejovou masku, jež také zobrazovala poslední Floydovy okamžiky.

Už dříve uvedl server CBS Minnesota informaci o tom, že Amazon odstranil obličejovou masku, jež také zobrazovala poslední Floydovy okamžiky. Podle CBS byly obličejové masky prodány prodejcem Adsfghrehr za třináct dolarů se šestidolarovým poštovným. Po kritice zákazníků prodávající upravil slogan masky na „nemohu dýchat“, který používají demonstranti jako projev nesouhlasu s policejní brutalitou a samotným činem.

Reklama

Doporučované