Hlavní obsah

První medaile na ZOH, obsazení usedlosti Šatovka squattery a zimní vojenské cvičení na vlastní kůži

Večerní zprávy, sobota 10. února 2018.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam, 10. února 2018.

Článek

Česká výprava má na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu první olympijskou medaili. Získala ji biatlonistka Veronika Vítková, která skončila třetí ve sprintu. Rychlobruslařka Martina Sáblíková v závodě na 3 kilometry skončila čtvrtá. Zážitky ze zahájení olympijských her v Pchjongčchangu ve studiu popsal moderátor Pavel Cyprich.

Zimní vojenské cvičení v Krkonoších si na vlastní kůži vyzkoušel náš reportér Jaroslav Gavenda. Jaký je to pocit, když vás zavalí lavina, by asi chtěl zažít jen málokdo.

Skupina squatterů obsadila v pátek večer opuštěnou usedlost Šatovka v Šáreckém údolí v Praze. Policie proti nim nemohla zasáhnout, jelikož se squatteři zdržují na střeše objektu a mohlo by dojít ke zranění. Reportér Seznamu Radek Nohl na místě situaci sledoval.

Válečná letecká puma bude součástí pomníku věnovanému obětem náletů spojeneckých vojsk v Plzni. Exponát se nyní upravuje.

Jihokorejský prezident Mun Če-in v sobotu přijal delegaci vysokých představitelů KLDR, včetně sestry severokorejského diktátora Kim Čong-una. Soul si od toho slibuje zahájení dialogu. Někteří se ale obávají, že KLDR jde jen o propagaci své země.

Reklama

Doporučované