Hlavní obsah

Prymula už nebude radit Babišovi, po návštěvě fotbalu končí

Foto: ČTK/Deml Ondřej, ČTK

Roman Prymula na zápase Evropské ligy mezi Slavií Praha a Leicesterem City.

Reklama

Premiér Andrej Babiš poté, co Roman Prymula navštívil fotbalový zápas Evropské ligy na Slavii, ukončil se svým poradcem spolupráci.

Článek

Poradce Andreje Babiše a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula na Úřadu vlády končí. Důvodem je jeho čtvrteční návštěva fotbalového zápasu. Jen několik hodin předtím přitom Prymula navrhoval, aby vláda Česko na několik týdnů uzavřela tvrdým lockdownem.

„Dostáváme se na nějaké rozcestí, kde si opravdu musíme říct, a ono těch řešení už není opravdu moc, buď tady bude krátkodobá tvrdá restrikce, dva až tři týdny, a pak uvolnění, nebo budeme v režimu, v jakém jsme,“ prohlásil Prymula. Vývoj epidemie koronaviru v Česku není podle něj v setrvalém stavu, naopak se zhoršuje a během jednoho až dvou týdnů se zdravotnická zařízení dostanou za svou kapacitu.

Ve čtvrtek večer ale fotografové zaznamenali Prymulu na VIP tribuně při fotbalovém zápasu Evropské ligy mezi Slavií Praha a Leicesterem City. Mezi dalšími fanoušky je na fotografii mimo jiných i hradní kancléř Vratislav Mynář, europoslanec Alexandr Vondra nebo ředitel České televize Petr Dvořák.

„Ano, byl jsem s dvě hodiny starým negativním testem a respirátorem na legálním fotbalovém zápase s povolenou návštěvou diváků,“ sdělil Prymula ČTK. „Podotýkám, že jsem letos neměl žádnou dovolenou, natož zahraniční. Zdá se, že já smím být pouze doma,“ doplnil.

Není to poprvé, co se Prymula nechoval úplně v souladu s tím, co sám říká. Jako ministr zdravotnictví musel nakonec ve funkci skončit kvůli noční schůzce na Vyšehradě. Tady ho koncem října vyfotil fotograf Blesku.

I tentokrát stál Prymulu takový přešlap místo. Andrej Babiš večer oznámil, že s ním končí spolupráci. „Pan Prymula je velký odborník na epidemie, sociální inteligenci ale postrádá. Tohle je prostě opět špatně, vůči fotbalovým fanouškům, kteří nemůžou na stadion, i lidem, po kterých teď chceme, aby byli hlavně doma. Nemluvě o tom, že to zase působí papalášsky. Domluvili jsme se na ukončení spolupráce, protože tohle není možné,“ napsal Babiš na svém facebookovém profilu.

Reklama

Doporučované