Hlavní obsah

Radní kraje schválili peníze na cyklostezku přes Nové Mlýny

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Jihomoravští radní schválili financování cyklostezky přes Nové Mlýny za 119 milionů korun. Kraj dostane 58,6 milionu ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Vedení kraje o tom informovalo v tiskové zprávě.

Článek

„Jihomoravský kraj chce stavbou této 2,6 kilometru dlouhé cyklostezky přes vodní dílo Nové Mlýny řešit neutěšenou bezpečnostní situaci cyklistů v oblasti mezi severní a jižní stranou nádrže. Jde o to, aby cyklisté nebyli nuceni využít přímo silnici I/52,“ uvedl radní pro dopravu Petr Hýbler (ANO).

Stavbu cyklostezky kraj připravuje jako součást stavby nového mostu přes Nové Mlýny, kvůli časovému posunu stavby ji ale uskuteční samostatně.

„Celkové předpokládané náklady spojené s realizací celé stavby, včetně nájmů, technického dozoru investora, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, ekodozoru a další, jsou vyčísleny na 119,2 milionů korun,“ dodal Hýbler.

Kraj tak na vybudování cyklostezky s lávkou na rekonstruovaném mostě přispěje 60,4 milionu korun. Stezka by měla být hotova v červnu příštího roku.

Most přes Nové Mlýny byl v havarijním stavu, stavbu nového má na starost Ředitelství silnic a dálnic. Vyjde na 350 milionů korun, součástí investice jsou i úpravy krajských silnic pro objízdnou trasu. Nový most by měl být hotový v listopadu, do té doby jej musí auta v obou směrech objíždět.

Reklama

Související témata:

Doporučované