Hlavní obsah

Skleněný strop proražen? Šťastné pondělí by prý mohla moderovat i žena

Foto: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

Tým Šťastného pondělí tvoří pouze muži. Usedne na moderátorské křeslo poprvé žena?

Reklama

Šťastné pondělí bude několik týdnů bez své hlavní tváře – Jindřicha Šídla. Jeho tým ujišťuje, že se na obrazovky a monitory vrátí brzy. A popisuje, jak těžké bylo shánět kvalitní záskok.

Článek

Moderátor satirického pořadu Šťastné pondělí Jindřich Šídlo nedávno vystoupil ze své komfortní zóny. Rozhodl se odjet do USA na Fulbrightovo stipendium studovat humor a legraci. Svoji stáž pro veřejnost maskuje fotkami z nemocnice, které přidává na sociální sítě.

Svou studijní cestou ale vystavil své kolegy a věrné spolupracovníky do nepříjemné pozice. „Samozřejmě nás zaskočilo, že nás tady nechal nečekaně napospas,“ uznal dramaturg pořadu Ondřej Lasák.

Dodal však, že si celý tým váží toho, že se Jindřich i ve svém zralém věku nebrání osobnímu rozvoji a stále se snaží rozvíjet jejich satirický pořad. Během dlouhých nočních porad však členové týmu museli vyřešit, jak se postavit k absenci své hlavní hvězdy.

Padaly i návrhy, zda by Jindřich nemohl pendlovat každý týden mezi Floridou a Prahou na natáčení. Nakonec byla tato možnost vyhodnocena jako nepřípustná. A než aby přistoupili k zastavení pořadu do Jindřichova návratu, rozhodli se začít hledat zaskakujícího moderátora.

Do hledání zapojili nejlepší datové analytiky ze Seznamu, přesto zažívali během svého hledání kvalitní náhrady těžké chvíle. „Jsme ochotni sáhnout i k radikálnějším krokům a místo bílého muže ve středním věku oslovit i ženu, pokud by s námi chtěla nějaká spolupracovat,“ uvedl člen týmu Šťastného pondělí, který si přál zůstat v anonymitě.

Nakonec se však pro první díl po Jindřichově odjezdu rozhodli jít tou nejméně kontroverzní cestou. A sáhli po jistotě. „Oslovili jsme Davida Novotného. Je to muž, je mu kolem padesátky a má rád fotbal,“ řekl k výběru Konstantin Sulimenko. Připouští však, že ani ten nemusí být konečný.

Foto: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy

Jindřicha Šídla v nepřítomnosti zastoupil herec David Novotný. Bude ale seznam hostujících moderátorů pestřejší?

A jak vůbec vypadá atmosféra ve Šťastném pondělí bez Jindřicha Šídla? Konzervativní křídlo pořadu je aktuálně v oslabení, hrdě ho brání už jen Václav Dolejší. „Snažím se udržet balanc mezi radikálně progresivním a radikálně konzervativním křídlem divize humoru Šťastného pondělí,“ říká. Zda se mu podaří v tomto křehkém příměří pokračovat, uvidíte v dalších dílech.

První díl s náhradním moderátorem Šťastného pondělí Davidem Novotným si můžete pustit zde. A další díl, opět s hostujícím moderátorem (nebo moderátorkou?), vás čeká příští pondělí!

Reklama

Doporučované