Hlavní obsah

Za výhru dostala Markéta Bidrmanová cukrovou vatu a v podcastu chystá novinku

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Autorka podcastu Ve vatě Markéta Bidrmanová si přebírá ocenění pro byznysový podcast roku.

Reklama

Podcast Ve vatě se stal nejlepším byznysovým podcastem roku 2022. Rozhodla o tom odborná porota soutěže Podcast roku. Jak si prestižního vítězství cení autorka a moderátorka Markéta Bidrmanová? A jaké novinky chystá?

Článek

Řekni upřímně, věřila jsi, že by podcast Ve vatě mohl v byznysové kategorii útočit na nejvyšší příčku?

Přijít s novým podcastem v době, kdy vzniká s nadsázkou nějaký nový snad každý den, byl trochu risk. A vzhledem k turbulentnímu dění v ekonomice, s tím, jak se lidé začali víc zajímat o své peníze, přibyla i celá řada investičních podcastů. V byznys kategorii je tak silná a kvalitní konkurence. Takže pro mě je první místo od odborné poroty velmi příjemné překvapení.

Jak vysoko úspěch řadíš a jak jsi ho oslavila?

Ceny si moc vážím. A beru ji jako ocenění pro celé Seznam Zprávy, které daly Vatě šanci, a zejména pro tým, který se na výrobě podílí. Od zvukové stránky, kterou řeší Jakub Viliš, a pečlivou editaci kolegů z byznysové redakce přes tematické a koncepční spolupráci s Hanou Němečkovou a šéfredaktorem Martinem Jašminským, který s nápadem na investiční podcast přišel. A kus ocenění patří i Radkovi Vávrovi, který s námi podcast rozjel a pro téma investování nadchl tisíce lidí.

Cenu jsem oslavila s kolegyněmi a kolegy z redakce, kteří mě v hospodě uvítali cukrovou vatou. Oslava s manželem mě ještě čeká, to už bude bez vaty.

Čekají posluchače podcastu v nejbližší době nějaké změny a novinky?

Už příští týden oznámíme jednu novinku. Ve vatě se budou v roli expertů stabilně střídat čtyři hosté, kteří se nám v posledních měsících osvědčili. Každý z nich bude mít na starost jednu oblast: akcie, bankovní produkty, reality… Všichni jsou špičky ve svém oboru a zároveň dokážou problémy podat „lidskou řečí“, o což se náš podcast dál bude snažit.

Někteří kolegové tvořící podcasty na Seznam Zprávách – například Vlevo dole, Ptám se já, či 5:59 – už si vyzkoušeli živé vystoupení nebo rovnou natáčení před publikem. Nemáš v plánu si tuhle interakci vyzkoušet i Ve vatě?

Zatím výjezdy do terénu s Vatou neplánujeme, ale kdo ví. Když budou fanoušci chtít, třeba za nimi někdy vyrazíme. Odezva posluchačů na jednotlivé epizody je neuvěřitelná. Bohužel nestíhám na všechny zprávy odpovídat, ale jsme za ně moc vděční. Zpětnou vazbu bereme velmi vážně.

Reklama

Doporučované